Zlato v závodě s hromadným startem slaví Braisazová-Bouchetová, Davidová skončila patnáctá

Francouzka Justine Braisazová-Bouchetová ovládla na biatlonovém mistrovství světa v Novém Městě na Moravě závod s hromadným startem. Stříbro získala Italka Lisa Vittozziová, bronz vybojovala Francouzka Lou Jeanmonnotová. Jediná Češka v závodě Markéta Davidová obsadila na závěr šampionátu 15. příčku. Se třemi trestnými okruhy ztratila na vítězku bezmála dvě a půl minuty.

Nové Město na Moravě (Aktualizováno: 15:12 18. 2. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Davidová měla daleko k napodobení loňského pátého místa z Oberhofu. Hned v prvním kole nestačila rychlému tempu Francouzek, a když vleže netrefila první ránu, propadla se na 23. příčku. Po dalších dvou položkách si příliš nepolepšila, protože vždy nesestřelila poslední terč. Až závěrečná nula ji posunula do poloviny druhé desítky. Na závodnice před sebou měla výraznou ztrátu, ale 15. místo s přehledem udržela.

Markéta Davidová v cílové rovince děkovala fanouškům | Foto: Zuzana Jarolímková | Zdroj: iROZHLAS.cz

Poprvé se z triumfu v individuálním závodě na světovém šampionátu radovala Braisazová-Bouchetová. Od začátku diktovala tempo a na druhé položce setřásla královnu novoměstského mistrovství Julii Simonovou, protože na rozdíl od ní neminula. Sedmadvacetileté Braisazové se už nikdo nedokázal přiblížit, protože k nejrychlejšímu běhu tentokrát přidala i čistou střelbu. Po olympijském zlatu z Pekingu 2022 přidala v závodě s hromadným startem i světový titul.

Více než půlminutu na ni ztratila rovněž bezchybná Vittozziová, která získala stříbro. Je to její čtvrtá medaile z tohoto šampionátu. Má titul z vytrvalostního závodu a druhá místa ze stíhačky a smíšené štafety dvojic. Vydařený šampionát ve francouzském podání završila bronzem Jeanmonnotová, která zopakovala umístění ze sprintu.

Poprvé na MS ve Vysočina Aréně skončila pod stupni vítězů Simonová. Se třemi trestnými koly obsadila čtvrtou příčku, od pódia ji dělilo přes 28 sekund.

Mistrovství světa v biatlonu v Novém Městě na Moravě - závody s hromadným startem:

Ženy (12,5 km): 1. Braisazová-Bouchetová (Fr.) 34:37,2 min. (0 tr. okruhů), 2. Vittozziová (It.) -31,2 (0), 3. Jeanmonnotová -56,7 (1), 4. Simonová (obě Fr.) -1:24,9 (3), 5. Voigtová (Něm.) -1:29,7 (0), 6. Hauserová (Rak.) -1:36,9 (1), ...15. Davidová (ČR) -2:28,8 (3).

mim, lis, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme