Biatlonisté zahájili mistrovství světa 14. místem ve smíšené štafetě, závod ovládli Francouzi

Čeští biatlonisté Michal Krčmář, Tomáš Mikyska, Markéta Davidová a Jessica Jislová zahájili domácí mistrovství světa v Novém Městě na Moravě 14. místem ve smíšené štafetě. O šanci na úspěch je připravil Krčmář, který musel po položce vleže na trestné kolo. „Chci se omluvit členům týmu a fanouškům,“ řekl Krčmář Radiožurnálu Sport po závodě. Po osmi letech se ze světového titulu v této disciplíně radovala Francie.

Nové Město na Moravě (Aktualizováno: 19:19 7. 2. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Start smíšené štafety na mistrovství světa v Novém Městě na Moravě

Start smíšené štafety na mistrovství světa v Novém Městě na Moravě | Foto: Zuzana Jarolímková | Zdroj: iROZHLAS.cz

Krčmář byl po úvodní položce předposlední z 25 závodníků na prvním úseku. Předával jako jednadvacátý s dvouminutovým mankem.

„Chci se omluvit členům týmu, fanouškům, co přišli. Pokazil jsem ten závod, vstup do šampionátu. Musíme jít ale dál, jsou tu další závody a nemá cenu komentovat dnešní závod, ten stál úplně za nic,“ řekl zklamaný Krčmář pro Radiožurnál Sport.

To postupně narostlo na téměř pět minut, ale další členové štafety posunuli české kvarteto o sedm pozic dopředu. Čtrnácté místo je nejhorším výsledkem smíšené štafety na MS od roku 2009, kdy bylo Česko sedmnácté.

„Snažila jsem se na to spíš nemyslet a byla jsem ráda, že se kolem mě pohybavala Lisa Vittoziová, což je velmi kvalitní závodnice. Byla jsem ráda, že jsem se s ní mohla svézt a snažila se nemyslet na to, kolikátí jedeme, ale udělat z toho alespoň hezký úsek,“ sdělila své dojmy ze závodu Jislová.

Francie navázala na titul z roku 2016. Navzdory jednomu trestnému kolu zvítězila o 45,2 sekundy před Norskem, které vyhrálo tuto disciplínu na posledních čtyřech MS. Bronz získalo Švédsko.

Mistrovství světa v biatlonu v Nové Město na Moravě:

Smíšená štafeta (4x6 km): 1. Francie (Perrot, Fillon Maillet, Braisazová-Bouchetová, Simonová) 1:09:24,4 (1 trest. okruh + 9 dobíjení), 2. Norsko (T. Bö, J.T. Bö, Knottenová, Tandrevoldová) -45,2 (0+8), 3. Švédsko (Samuelsson, Ponsiluoma, H. Öbergová, E. Öbergová) -1:01,7 (0+10), 4. Švýcarsko -1:02,9 (0+3), 5. Německo -1:30,9 (1+9), 6. Rakousko -2:30,5 (0+7), ...14. Česko (Krčmář, Mikyska, Davidová, Jislová) -4:47,8 (1+13).

tpk, mim, wei Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme