‚Doháním ty svoje bicáky.‘ Ledecká zahájí sezonu v listopadu sjezdem, v přípravě posilovala

Trojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká zahájí sezonu v listopadu novým sjezdem Světového poháru v Zermattu, uvedla na čtvrteční tiskové konferenci. Bude to její první závod na lyžích od loňského března. V nadcházející sezoně chce více závodit na lyžích než na snowboardu. Dvakrát operovaná klíční kost, kvůli níž v minulé sezoně stihla jen pár snowboardových závodů, ji už neomezuje.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká

Ester Ledecká | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

V minulé sezoně měla Ledecká místo obvyklého nabitého závodního programu dny zaplněné rehabilitací operované klíční kosti a kondičním tréninkem toho, co mohla posilovat. Přišla o světový šampionát v alpském lyžování i na snowboardu.

‚První závod byl oťukávací, teď už jsem jela to svoje.‘ Ledecká si návrat užívá, čeká ji lyžařská příprava

Číst článek

Jediné závody absolvovala na konci sezony na prkně, v Rogle a Berchtesgadenu skončila druhá a třikrát první. Na lyžích nezávodila vůbec.

Teď se chystá naplno naskočit do lyžařsko-snowboardového kolotoče. „Já se obecně těším na to, že budu zase závodit. Ten rok mi to chybělo, měla jsem absťák,“ řekla s úsměvem. Přednost budou mít lyže. „Chtěla bych útočit na celkové hodnocení Světového poháru, takže se budu snažit odjet co nejvíce Světových pohárů na lyžích a v pauzách budu doplňovat snowboard,“ uvedla.

Po dvou sjezdech v Zermattu naplánovaných na 18. a 19. listopadu by měla do konce kalendářního roku stihnout ještě rychlostní závody ve Svatém Mořici a Va d'Isere, pak se chystá na snowboardový Světový pohár do Davosu.

„Tam jsou asi dva dny, tak to zkusíme stihnout. A to už budou Vánoce,“ poznamenala Ledecká k závodu naplánovanému na 23. prosince.

Posílila ruce

Po zranění klíční kosti se při návratu na lyže, na které se postavila ještě na jaře, potýkala v tréninku se špatnými starty. „Opadly mi ruce, měla jsem takové špejličky místo rukou. To u mě není zvykem, většinou je mám nařachlé,“ řekla osmadvacetiletá česká reprezentantka. Bolavé místo už je úplně fit, při tréninku na něj nemusí brát ohledy.

„Zapojila jsem do své přípravy v gymu i nějaké shyby, kliky. Doháním ty svoje bicáky,“ dodala Ledecká.

Letní kondiční soustředění absolvovala tradičně v Řecku. Rychlostní disciplíny trénovala s dalším českým lyžařem Janem Zabystřanem v Chile a ve středu se vrátila z Itálie, kde byla na snowboardovém kempu. Nyní znovu nazuje lyže a před vstupem do SP bude trénovat ve Švýcarsku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme