Olympiáda by byl příjemný bonus, říká trenér Jelínek o rekonvalescenci Samkové po zranění

Snowboardcrossařka Eva Samková se zotavuje po nešťastném pádu v závodě Světového poháru v Montafonu. Při snaze kopnout v závěrečných metrech snowboard před soupeřku si zlomila oba kotníky. O tom, jestli má podle současných prognóz stále šanci se uzdravit do olympijských her v Pekingu, hovořil pro Radiožurnál Sport její trenér Marek Jelínek.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Samková

Eva Samková | Zdroj: Reuters

Samková si v závodě Světového poháru v Montafonu nešťastně zlomily oba kotníky a ještě v Rakousku podstoupila operaci.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak probíhá rekonvalescence Evy Samkové a jestli má šanci stihnout olympijské hry v Pekingu

„Byl jsem s Evkou v centru pohybové medicíny Pavla Koláře a vyvíjí se to poměrně dobře,“ řekl trenér snowboardcrossové reprezentace.

„Co je myslím nejdůležitější, že Evka má dobrou náladu a je odhodlaná pracovat a bojovat, aby se co nejdříve uzdravila. Je to velká práce a asi i trochu překonávání bolesti,“ poodhalil stav české reprezentantky trenér Jelínek.

Stihnout olympijské hry v Pekingu by byl podle něj příjemný bonus, ale ve hře je teď hlavně plné zotavení.

„Když se podaří dát ji do kupy tak, že třeba by i stihla olympiádu, tak by to byl příjemný bonus. My se ji s lékařským týmem snažíme dostat dohromady tak, aby dál závodila a nebo aby, když by nechtěla závodit, vedla plnohodnotný život bez bolestí a byla zdravá.“ dodal Jelínek.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme