Kubičík se Samkovou berou stříbro z týmového závodu v Montafonu, česká snowboardistka se zranila

Eva Samková a Jan Kubičík byli druzí v závodě Světového poháru snowboardcrossových týmů v Montafonu. Nestačili jen na Italy Lorenza Sommarivu a Michelu Moioliovou. Úspěch českého páru ale kazí dojezd závodu, při kterém se Samková zranila a zamířila do nemocnice.

Montafon (Aktualizováno: 16:06 11. 12. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Samková

Eva Samková | Zdroj: Profimedia

Čeští reprezentanti, kteří v soutěži smíšených týmů skončili pátí na letošním světovém šampionátu, s italskými vicemistry světa soupeřili od čtvrtfinálové jízdy. V prvním kole i následném semifinále za nimi dojeli druzí a stejně to dopadlo i ve velkém finále.

Olympijská komplikace pro Samkovou. Zlomila si oba kotníky a musí na operaci

Číst článek

Finišmanka Samková tentokrát uhájila druhou pozici před svou přemožitelkou z pátečního semifinále Chloe Trespeuchovou z Francie, která jela v týmu s Quentinem Sodogasem. Při dojezdu se ale zranila, ani nešla na vyhlášení vítězů a zamířila rovnou do nemocnice.

„Eva při předkopnutí prkna v cíli pod sebe strčila snowboard, kousla se jí hrana a nějak jí to skříplo kotníky. Když jsem k ní běžel, tak už byla v slzách a odvezli ji do špitálu. Musíme doufat, že to bude co nejlepší,“ popsal Kubičík Radiožurnálu.

Snowboardcrossařka Samková si v Montafonu dojela pro páté místo. Přišla tím o průběžné vedení

Číst článek

Samková si zlomila oba kotníky. V Rakousku okamžitě podstoupí operaci, informoval v nahrávce pro média trenér Marek Jelínek.

Kubičík získal medaili ve Světovém poháru poprvé. Samková druhým místem zopakovala úspěch ze soutěže družstev z tureckého Erzurumu v roce 2018, kde se radovala společně s Vendulou Hopjákovou.

Příští závod Světového poháru je na programu za týden v italské Cervinii.

Závod SP ve snowboardingu v Montafonu:
Snowboardcross - družstva: 1. Sommariva, Moioliová (It.), 2. Kubičík Samková (ČR), 3. Sodogas, Trespeuchová (Fr.), 4. Hughes, Brockhoffová (Austr.), 5. Grondin, Odineová (Kan.), 6. Hämmerle, Zerkholdová (Rak.).

jam, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme