Snowboardcrossařka Samková si v Montafonu dojela pro páté místo. Přišla tím o průběžné vedení

Česká snowboardcrossařka Eva Samková skončila pátá v závodě Světového poháru v Montafonu. V rakouském středisku vyhrála malé finále po té, co jí těsně unikl postup ze semifinále. V čele průběžného pořadí seriálu ji díky pátečnímu vítězství vystřídala úřadující mistryně světa Charlotte Bankesová z Británie. Další čeští reprezentanti Vendula Hopjáková a Jan Kubičík vypadli v prvním vyřazovacím kole.

Montafon (Rakousko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká snowboardcrossařka Eva Samková

Česká snowboardcrossařka Eva Samková | Foto: Tingshu Wang | Zdroj: Reuters

Vítězka úvodního závodu sezony Samková po devátém místě v kvalifikaci neměla snadnou cestu pavoukem. Hned od čtvrtfinále jela s nejrychlejší ženou kvalifikace Bankesovou.

‚Famózní začátek.‘ Samková ale nemyslí, že vítězství v Číně musí být před olympiádou nutně výhodou

Číst článek

Z první jízdy postoupily obě s přehledem a vzápětí přišly o velkou konkurentku, když ve čtvrtfinále uvízla olympijská vítězka Michela Moioliová z Itálie.

Semifinále nabídlo velmi vyrovnaný souboj kompletní čtveřice do posledních metrů. Nejrychlejší byla Bankesová a Samkovou v souboji o druhé místo připravila rozdílem několika centimetrů o postup Francouzka Chloe Trespeuchová.

Malé finále

Dvojnásobná olympijská medailistka Samková znovu zakončila závod vítěznou jízdou, v malém finále se krátce po startu ujala vedení a uhájila ho až do cíle. Velké finále vyhrála Bankesová před Australankou Belle Brockhoffovou a Trespeuchovou.

Hopjáková ve čtvrtfinále ztratila na startu a krátce po něm upadla. Bez šance na úspěch dojela čtvrtá. Lépe si vedl v osmifinále mužů Jan Kubičík. V průběhu tratě se pohyboval na postupovém druhém místě, ale nakonec byl v cíli třetí. Závod vyhrál domácí Alessandro Hämmerle, úřadující vicemistr světa.

V sobotu se v Montafonu uskuteční týmový závod, který začne v 11.00.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme