Když máme na posledním úseku Simonovou, je to pro soupeře těžké, řekl trenér Francouzů Simon Fourcade

Někdy smíšenou štafetu začínají muži, někdy ženy. A může to být důležitější, než by se mohlo zdát. To se ukázalo i v úvodním závodě biatlonového mistrovství světa v Novém Městě na Moravě.

Od zpravodaje z místa Nové Město na Moravě Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francouzská zlatá radost v cíli

V cíli závodu smíšených štafet se z výhry radovali Francouzi | Foto: Zuzana Jarolímková | Zdroj: iROZHLAS.cz

První zlato z biatlonového mistrovství světa na Vysočině zamíří do Francie. Smíšenou štafetu ovládli Eric Perrot, Quentin Fillon Maillet, Justine Braisazová-Bouchetová a Julia Simonová možná i díky tomu, že tentokrát začínali muži a finišovaly ženy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si ohlasy francouzských a norských biatlonistů po středeční smíšené štafetě

„Chtěla jsem tím všem poděkovat za podporu. Nebylo nejlepší počasí a fanoušci byli stejně naprosto šílení. A bylo úžasné před nimi závodit,“ chválila Simonová atmosféru ve Vysočina aréně.

Cestu na nejvyšší stupeň vítězů francouzští biatlonisté dobře znají. Obzvlášť když začínají muži a pak je vystřídají ženy. V této podobě ovládli disciplínu již potřetí za sebou.

„Ano, v tomto pořadí nám to vyhovuje. Když máme na posledním úseku Julii Simonovou, je pro ostatní hodně těžké se s ní měřit. Ona se na trati chová jako tygr a na trati nedává nikomu šanci,“ pochvaluje si jeden z francouzských trenérů Simon Fourcade.

Jeho země má silné převážně ženy, zatímco nejsilnější muže mají Norové. Pro ně je jednodušší, když bratři Johannes a Tarjei Böové jedou třetí a čtvrtý úsek, nikoli úvod štafety, jako tomu bylo ve středečním závodě. To nahrálo Francouzům s Braisazovou-Bouchetovou a Simonovou na posledních dvou úsecích.

Na první závod mistrovství světa v biatlonu si našlo cestu 20 tisíc fanoušků. Neodradilo je ani počasí

Číst článek

„To by mohlo být dobré shrnutí. Braisazová-Bouchetová je v podstatě nejrychlejší běžkyní zimy. A Simonová zase nejlepší střelkyní v podobných momentech. Na jednotlivých úsecích potřebujete trochu jiné dovednosti. Když štafetu začínám, nemůžu tolik prodat svou běžeckou formu. Je to spíš střelecká soutěž. Naopak v závěru podle mě víc lyžařská,“ myslí si Tarjei Bö. 

Ten se tentokrát s bratrem Johannesem, Karoline Knottenovou a Ingrid Landmark Tandrevoldovou musel spokojit se stříbrem. Dobrá zpráva pro norské biatlonisty je ta, že na příštím mistrovství světa budou ve smíšené štafetě finišovat muži.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme