Ledecká před sezonou: Ještě je čas na vyladění formy, trénovat už můžu naplno. Uvidíme, jestli jsem dobrá

Tradičně v rakouském Söldenu startuje o víkendu Světový pohár v alpském lyžování, kde budou Česko v obřích slalomech reprezentovat Adriana Jelínková a premiérově také Jan Skořepa. Velké výsledky se od nich neočekávají, ale fanoušci se těší především na letošní výkony Ester Ledecké. Ta vstoupí do závodů mezi světovou elitou v polovině listopadu poté, co celou loňskou sezonu na lyžích vynechala.

praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká

Ester Ledecká | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

Zlomenou klíční kost bylo potřeba reoperovat, a než se vše zahojilo, byla zima pryč. Alespoň dala trojnásobná olympijská vítězka svému tělu čas, aby se úplně uzdravilo. „Už se cítím úplně v pohodě a už děláme všechno jako normálně. Do přípravy v posilovně jsem už zařadila i shyby a kliky. Doháním to,“ říká Ester Ledecká.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si snowboardistku a alpskou lyžařku Ester Ledeckou před startem nové sezony

A čas pomohl vyléčit i další šrámy, třeba dohady se svazem spojené s reprezentační smlouvou na snowboardu, a především na lyžích. 

„Jsem moc ráda, že můžu jezdit za Českou republiku. To je pro mě nejdůležitější a je dobře, že máme urovnané vztahy. Doufám, že to tak bude pokračovat i dál,“ říká Ester Ledecká.

Příprava v Chile

To, co kolem ní působilo rozruch, je tedy vyřešené a už se může věnovat jen lyžování. Ledecká se v posledních letech často vydává za sněhem do italsko-švýcarského průsmyku Passo Stelvio a také se spolu s Janem Zabystřanem vydala do Chile, kde je v září sněhu dost. Z tréninků ale nedokáže rozluštit, jak rychlá zatím je.

„S holkama jsme tam moc nejezdily. V době, když jsme tam byly, tak kolem nebyl žádný tým, se kterým bych se mohla srovnávat. Bude to trochu překvápko, jestli jsme dostatečně rozježdění. To se uvidí až na prvním závodě, nebo už teď v Zermattu, kde už bude víc týmů, s kterými se můžu porovnat. Vyzkoušíme, jestli máme dobré lyže a jestli já jsem dobrá,“ říká Ledecká ke své lyžařské formě, která je pro ni nejdůležitější.

Na snowboardu sice bude také jezdit, ale podstatně méně než na lyžích. „První závod bude v Zermattu, takže ještě nějaký čas máme. Trénovat budeme hlavně ve Švýcarsku a už se budeme před prvním závodem soustředit především na lyže. Ještě máme čas na vyladění formy,“ dodává Ledecká.

Čas je do půlky listopadu, kdy se ve zmíněném švýcarském středisku pojedou úvodní sjezdy.

Martin Charvát, rej Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme