Věřím, že budeme stejně úspěšní, jako na minulém šampionátu, říká Hamza o českém týmu

Tuzemští fanoušci biatlonu se těší na Mistrovství světa, které se po 11 letech vrací do Česka. V Novém Městě na Moravě se začne závodit příští týden ve středu. Ve zrekonstruované Vysočina Areně proto vrcholí přípravy, které ale pořadatelům komplikuje počasí.

Praha (Aktualizováno: 13:43 1. 2. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Teploty nad nulou a dešťové přeháňky pro přípravě tratí, na které jsou kladené vysoké nároky, neprospívá. Organizátorům ale nezbývá než podmínkám přizpůsobit program příprav, jak říká Vlastimil Jakeš.

„Finální přípravy se odkládají na víkend, možná na pondělí a úterý. Musíme počkat, jak hodně ubyde sníh a kde bude potřeba něco přidat. Zastavili jsme rolbování, abysme při teplém počasí neztratili ještě více sněhu,“ řekl na tiskové konferenci v budově Českého rozhlasu v Praze ředitel závodů letošního biatlonového mistrovství světa Vlastimil Jakeš.

Počasí dělá starosti i Jiřímu Hamzovi. „Nejvíce nás zaměstnává sledování předpovědi počasí, která je na první týden zatím katastrofální. Máme plán A a plán B. Budeme se snažit, aby se komfort pro diváky nezměnil v diskomfort,“ řekl šéf českého biatlonu.

Bezpečnost na místě

Pořadatelé také kladou důraz na bezpečnostní opatření. Například v porovnání s utkáním tenisového Davisova poháru proti Izraeli ve Vendryni ale mají situaci ztíženou.

„Máme nevýhodu, že jsme na obrovském prostoru. Celou dobu to však projednáváme s dobrovolným záchranným systémem, policií, zdravotníky a věřím, že nebude nic potřeba. Jsme připravení na ledacos, ale pohybujeme se na prostoru s obrovskou plochou,“ uvedl Hamza.

Kapacita Vysočina Areny včetně tratí činí 27 tisíc fanoušků. První čtyři dny a poslední dva jsou již z diváckého pohledu zaplněny. „Během druhého týdne na úterý, středu a čtvrtek ještě vstupenky jsou. Máme ale také školní dny, abychom mohli dětem nabídnout a ukázat biatlon naživo,“ dodal Hamza. Vstupenky se prodávají jen on-line. Na místě již k dostání nebudou.

mim, Kryštof Kousal, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme