Kanaďanka St-Germainová senzačně ovládla slalom na mistrovství světa, na Shiffrinovou zbylo stříbro

Mistryní světa ve slalomu se v Méribelu senzačně stala kanadská lyžařka Laurence St-Germainová. Největší favoritka Mikaela Shiffrinová z USA po prvním kole vedla, ale po nevydařené druhé jízdě se musela spokojit se stříbrem. Bronzovou medaili získala Němka Lena Dürrová.

Méribel (Francie) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Laurence St-Germainová

Laurence St-Germainová | Zdroj: Reuters

Osmadvacetiletá St-Germainová v sobotu dosáhla nejen na první vítězství v kariéře, ale vůbec první stupně vítězů mezi elitou. Jejím slalomovým maximem ve Světovém poháru je šesté místo, před třemi týdny byla v generálce na MS ve Špindlerově Mlýně sedmá.

Čtyřnásobná slalomová šampionka Shiffrinová skončila druhá s odstupem 57 setin, vítězka ze Špindlerova Mlýna Dürrová zaostala o 69 setin.

Vrchol sezony nevyšel české slalomářské jedničce Martině Dubovské, jež se v minulých dnech potýkala s onemocněním.

Sedmnáctá žena hodnocení SP byla po prvním kole až devětatřicátá a do druhé jízdy s teplotou nenastoupila. Adriana Jelínková a Elese Sommerová nedokončily druhé kolo, Celine Sommerová už první.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme