Lyžař Palán přepisuje české historické tabulky. Ve Vars se řítil rychlostí přes 248 kilometrů za hodinu

Radim Palán obsadil v novém českém rekordu osmé místo na mistrovství světa v rychlostním lyžování ve francouzském Vars. V tradičním dějišti šampionátů rychlostních lyžařů zajel šestatřicetiletý reprezentant národní maximum 248, 227 kilometrů za hodinu.

Vars (Francie) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radim Palán přepsal český rekord v rychlostním lyžování

Radim Palán přepsal český rekord v rychlostním lyžování | Foto: Svaz lyžařů ČR

Finálové jízdy deseti nejrychlejších rekordním časům ve Vars přály. Zlato z loňského roku obhájil Francouz Simon Billy v novém světovém rekordu 255, 50 kilometrů za hodinu. Jako první v historii se dostal přes 255 kilometrů za hodinu a hranici maximální rychlosti posunul poprvé od roku 2016.

Historicky nejrychlejší den světového lyžování. Dnes jsme ve finále mistrovství světa posunuli český, slovenský, novozélandský a hlavně světový rychlostní rekord zase o kus dále. Tohle si budeme pamatovat do smrti,“ napsal na instagramu Palán, jenž se ve Vars zlepšoval postupně. Minulý týden si na Světovém poháru před světovým šampionátem zlepšil osobní rekord na 224 kilometrů za hodinu.

Předchozí český rekordman, dvaačtyřicetiletý Radek „Raketa“ Čermák, jenž byl v minulosti na mistrovství světa třikrát osmý, nyní obsadil 18. pozici.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme