Ledecká slaví dvacátou výhru na Světovém poháru, snowboardistka ovládla závod v Cortině

Snowboardistka Ester Ledecká slaví jubilejní dvacátý triumf ve Světovém poháru. Olympijská vítězka prošla suverénně večerním paralelním obřím slalomem v italské Cortině d'Ampezzo, kde vyhrála už popáté v kariéře.

Aktualizováno Cortina d'Ampezzo (Itálie) (Aktualizováno: 20:42 18. 12. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká

Ester Ledecká | Zdroj: Reuters

„Byl to skvělý závod, skvělý večer. Organizátoři zase připravili výborně kopec a byla radost tady jezdit. Celý den jsem jezdila docela solidně a jsem ráda za svůj tým, protože odvedli vynikající práci, a proto tady stojím,“ řekla Ledecká v přenosu televozní stanice Eurosport.

Na snowboardu se člověk musí víc soustředit. Je to celý den koncentrace, srovnává Ledecká s lyžováním

Číst článek

Ve Světovém poháru už má na kontě 22 vavřínů. Vedle snowboardu patří ke špičce i na lyžích a v elitním seriálu dokázala ovládnout jeden sjezd a jeden superobří slalom.

V kvalifikaci byla Ledecká v součtu dvou jízd rychlejší o čtyři vteřiny než druhá Nadyršinová. V prvním kole jasně porazila Rusku Milenu Bykovovou a bez problémů přešla ve čtvrtfinále přes Tomoku Takeučiovou z Japonska a v semifinále přes Italku Nadyu Ochnerovou.

Ve finále se Nadyršinová, letošní mistryně světa v paralelním slalomu, držela. Ledecká ale jela klidně a Ruska před polovinou trati jízdu nezvládla a spadla. Ledecká dojela do cíle sama, jednou trošku chybovala, ale po projetí cílem zvedla ruku a usmála se do kamery.

Ledecká útočila na vítězství už ve čtvrtek v Carezze, kde se vrátila do elitního seriálu na snowboardu po roční pauze, ale po pádu ve finále skončila druhá.

Do vyřazovacích jízd v Cortině nepostoupila překvapivě Němka Ramona Hofmeisterová, která po chybě v druhém kole skončila až pětadvacátá. Do čela SP se dostala Rakušanka Daniela Ulbingová, Ledecká je se 180 body čtvrtá.

V kvalifikaci skončili další čeští jezdci. Zuzana Maděrová se dostala do druhé jízdy, už po první jízdě vypadli Adam Počinek a Viktor Brůžek.

Výsledky SP v alpském snowboardingu v Cortině d'Ampezzo

Muži:

1. Caviezel (Švýc.), 2. I Sang-ho (Korea), 3. Fischnaller (It.), ...59. Brůžek, Počinek (oba ČR) nedokončil.

Průběžné pořadí SP (po 4 z 11 závodů): 1. I Sang-ho 300 b., 2. Baumeister 210, 3. Loginov (Rus.) 177.

Ženy:

1. Ledecká (ČR), 2. Nadyršinová (Rus.), 3. Jennyová (Švýc.), ...26. Maděrová (ČR).

Průběžné pořadí SP (po 4 z 12 závodů): 1. Ulbingová (Rak.) 226, 2. Hofmeisterová (Něm.) 196, 3. Nadyršinová 191, 4. Ledecká 180, ...40. Maděrová 5.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme