Cíl je lednové mistrovství Evropy, hlásí krasobruslaři Taschlerovi. Filip se zotavuje ze zlomeniny obratle

Krasobruslař Filip Taschler měl únavovou zlomeninu obratle. Prozradil, že právě z tohoto důvodu se museli se sestrou Natálií odhlásit ze závodu Grand Prix v Číně. Nyní se Taschler postupně vrací k tréninku, ale mistrovství republiky v Turnově elitní český taneční pár vynechá. S účastí na lednovém evropském šampionátu však osmí tanečníci posledního MS počítají.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Krasobruslaři Filip a Natálie Taschlerovi

Krasobruslaři Filip a Natálie Taschlerovi | Zdroj: Profimedia

Taschlerovi byli v říjnu pátí na Americké brusli, kde letošní ročník Grand Prix začal. Zopakovali tak umístění z obou loňských závodů v elitním seriálu. V listopadu se měli zúčastnit Grand Prix v Číně, ale museli se kvůli zdravotním problémům odhlásit.

Nyní Taschler upřesnil, co se tehdy přihodilo. „Potkalo mě nešťastné zranění, únavová zlomenina obratle páteře, takže jsme museli ukončit přípravu před Čínou. Dozvěděli jsme se to tři dny před odletem, normálně jsem trénoval, byl jsem ready,“ uvedl.

Sourozenci Taschlerovi předvedli životní výkon, na krasobruslařském mistrovství světa skončili osmí

Číst článek

Bylo mu líto, že o závod v Číně přišli, protože cítil, že by mohli mít i šanci na medaili. Zpětně vidí příčinu zranění v přetížení.

„Tvrdý trénink, málo regenerace. Moc netuším, v jaký moment se to přesně stalo. Bylo to asi dlouhodobá únava ještě z léta. Hodně jsme trénovali a toho odpočinku bylo málo,“ přemítal čtyřiadvacetiletý krasobruslař.

Na mezinárodním mistrovství republiky, které se uskuteční za dva týdny v Turnově, Taschlerovi startovat nebudou. „Konzultovali jsme to s lékaři a shodli jsme se, že nás čekají důležitější závody. Snad to budeme sledovat z Itálie, kam se snad brzy vrátíme,“ uvedla Taschlerová s odkazem na italskou tréninkovou základnu týmu.

Na duel Taschlerových s juniorskými mistry světa Kateřinou a Danielem Mrázkovými tak v Turnově nedojde.

Na evropském šampionátu, který začne 10. ledna v Kaunasu, už by ale aktuální jedničky českého krasobruslení chybět neměly. Taschlerovi by rádi vylepšili šestou příčku z posledního ME. „Páry kolem nás jsou hodně vyrovnané. Budeme se snažit, šance je,“ poznamenal Taschler. Druhým vrcholem sezony bude březnové mistrovství světa v Montrealu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme