Umělci z české a slovenské hudební scény na prosincovém koncertě uctí památku Karla Gotta

Koncert Pocta Karlu Gottovi, na kterém se sejdou hvězdy české a slovenské populární hudby, bude 15. prosince v pražské O2 areně. Podobu vzpomínkové akce určil ještě za svého života sám zpěvák, který zemřel loni 1. října. Předprodej vstupenek na koncert začne 15. února, informovala ve středu Aneta Stolzová ze společnosti Karel Gott Agency.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karel Gott zemřel 1. října 2019

Karel Gott zemřel 1. října 2019 | Foto: Ondřej Hájek | Zdroj: ČTK

Gott si podle své manželky uvědomoval, že koncert na jeho památku by měl být pro jeho příznivce uspořádán. „Sdělil svému nejbližšímu týmu i velmi konkrétní představu podoby koncertu. Budeme se snažit jeho přání naplnit,“ uvedla Ivana Gottová.

Na vzpomínkové akci zazní Gottovy nejznámější a nejúspěšnější písně za doprovodu Bandu Pavla Větrovce. Součástí koncertu bude předání šeku na podporu výzkumu lymfomu a leukémie prováděného na I. interní klinice 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Všeobecné fakultní nemocnice v Praze, kde se Gott léčil.

Praha vybírá místa, která pojmenuje na památku Karla Gotta. Rozhodující slovo budou mít pozůstalí

Číst článek

Prodej vstupenek na koncert začne v sobotu 15. února v 10.00. Lístky budou nabízet prodejní sítě Ticketmaster a Ticketportal.

Karel Gott zemřel loni 1. října ve své vile na pražské Bertramce ve věku 80 let. Legenda české populární hudby, která ovlivnila několik generací posluchačů, se léčila s akutní leukemií.

Fanoušci se mohli s oblíbeným zpěvákem rozloučit 11. října v paláci Žofín, kam přišlo zhruba 49 000 lidí. O den později se konala zádušní mše ve svatovítské katedrále, kam se přišli s Gottem rozloučit příbuzní, přátelé, spolupracovníci, politici, zpěváci, herci, sportovci a další pozvaní hosté. Tento den byl zároveň dnem státního smutku. Hrob slavného zpěváka je na hřbitově na pražských Malvazinkách.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme