Ruští návštěvníci galerie zničili dílo malíře Salvadora Dalího, když si pořizovali selfie

Tři ženy při focení v galerii mezinárodního umění v Jekatěrinburgu strčily do inslalace, na které visely obrazy. Po této nepozornosti se celá instalace zhroutila a spadla na zem, napsal deník Independent.

Rusko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slavný malířSalvador Dalí

Malíř Salvador Dalí | Foto: Allan Warren, licence Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported

Dalího obraz visel na stěně společně s malbou od Francesca Goyi, stojí v článku. „Dílo Goyi mělo poškozený rám a rozbité sklo. Pokud jde o Salvadora Dalího, dopadla malba daleko hůř. Kromě rozbitého skla a poškozeného rámu, došlo také ke zničení samotného obrazu,“ řekl pracovník galerie.

Jednalo se o dílčí obraz ze série Los Caprichos od Dalího. Experti ještě nevyčíslili přesnou škodu.

Záznamy z průmyslových kamer vydané ruským ministerstvem vnitra ukazují, že se návštěvnice neopatrně pohybovaly kolem nainstalované stěny, která se poté zřítila k zemi.

Pracovníci galerie uvedli, že se ženy nechovaly v souladu s provozním řádem a žádají policii, aby vyvodila důsledky.

Záznam ukazuje, že stěna, na které byly obrazy umístěny, nebyla pevně přimontovaná. Ženy policii sdělily, že se možná instalace letmo dotkly, když si pořizovaly selfie. Policie případ stále vyšetřuje.

Iva Mališová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme