Pastrňák připravil dva góly a pomohl Bostonu k výhře, brankář Mrázek inkasoval pět branek

David Pastrňák přispěl v NHL dvěma přihrávkami k hattricku Morgana Geekieho a výhře hokejistů Bostonu 5:4 nad Vegas. Jeden gól vítězů připravil Jakub Lauko. Toronto zdolalo i díky jedné asistenci Davida Kämpfa doma Arizonu, která prohrála čtrnáctý zápas v řadě. Petr Mrázek inkasoval pětkrát z 34 střel při porážce Chicaga 0:5 s Coloradem.

New York (Aktualizováno: 7:25 1. 3. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák (A) slaví se svými spoluhráči gól

David Pastrňák (A) slaví se svými spoluhráči gól | Zdroj: Reuters

Boston vstřelil mezi 15. až 17. minutou první tři góly zápasu. Po nezištné přihrávce Lauka zpoza branky zvýšil z mezikruží Jesper Boqvist na 2:0.

Rangers porazili v NHL Columbus. Tým z New Yorku se vyhoupl do čela soutěže

Číst článek

Vzápětí skóroval podruhé v zápase Geekie, jehož v přečíslení tři na dva uvolnil Pastrňák pasem z pravé strany do levého kruhu. Hrdina utkání zkompletoval hattrick ve 37. minutě, když tečoval Pastrňákovu střelu a upravil stav zápasu na 4:2.

Vegas dohnal ztrátu po akcích Chandlera Stephensona (1+1), ale v čase 55:23 rozhodl o výhře Bostonu v přesilové hře Mason Lohrei.

Pastrňák se dvěma asistencemi zlepšil na 87 bodů (38+49) a v produktivitě soutěže je čtvrtý. Zároveň v historické tabulce bodování českých hráčů vystřídal na jedenáctém místě Roberta Langa.

Havířovský rodák má na kontě 339 branek a 365 přihrávek a na elitní desítku, kterou uzavírá Petr Nedvěd ztrácí jen třináct bodů.

Kämpf zblokoval při hře Arizony bez gólmana přihrávku a odražený puk vypálil přes celé kluziště do prázdné branky William Nylander. Toronto vedlo ve 34. minutě 3:0 po brance Austona Matthewse, který dal 53. gól sezony.

Mrázka překonal dvakrát Zach Parise, který otevřel v 18. minutě skóre. Colorado odskočilo Chicagu třemi trefami v prostřední třetině.

Konečný výsledek stanovil Nathan MacKinnon a je druhým hráčem sezony, který překonal stobodovou hranici. Brankář Justus Annunen zneškodnil všech 24 střel a připsal si první nulu v NHL.

Výsledky NHL:

Boston - Vegas 5:4, Toronto - Arizona 4:2, Detroit - NY Islanders 3:5, Tampa Bay - Buffalo 2:3 v prodl., Florida - Montreal 4:3 po sam. nájezdech, Nashville - Minnesota 6:1, Dallas - Winnipeg 4:1, Chicago - Colorado 0:5, Columbus - Carolina 2:4, Vancouver - Los Angeles 1:5, Seattle - Pittsburgh 2:0, San Jose - Anaheim 4:6.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme