Španělé to měli od začátku v rukou, říká Vavruša po prohře baseballistů. Češi narazí ve čtvrtfinále na Brity

Jasná prohra 0:9 a nevýrazný výkon na pálce, tak zakončili čeští baseballisté základní skupinu mistrovství Evropy se Španělskem. Jihoevropanům se povedla odveta za rok staré finále v kvalifikaci o prestižní turnaj World Baseball Classic v Japonsku, kam cestovali svěřenci trenéra Pavla Chadima.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pálkař David Vavruša

Pálkař David Vavruša | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

„Šli jsme po výhře, takže jsme zklamaní. Musíme zjistit, co udělat lépe, a zapracovat na tom. Byly tam věci, které jsme nemohli ovlivnit, jako odpaly mezi polaře, ale podali jsme špatný výkon na pálce,“ říkal po utkání pro Radiožurnál Sport vnitřní polař Vojtěch Menšík.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si české baseballisty po prohře se Španělskem

Čeští reprezentanti si za stavu 0:8 po třech směnách podle chytače Daniela Vavrušy kladli menší cíle. „Nechtěli jsme prohrát o deset a dostat aspoň jeden bodík na tabuli, k čemuž jsme se ani nepřiblížili. Od začátku to bylo jenom v jejich rukou,“ prozradil.

Španělům se tak povedla odveta za loňskou kvalifikaci v německém Řezně. Ale Vojtěch Menšík si na Španěly dál věří.

„Když jsme hráli v Řezně, tak jsme se Španěly rupli hned v prvním zápasu ještě větším rozdílem a potom jsme je porazili, takže tahle prohra nemusí definitivně znamenat, že na ně nemáme. Nemusel to být jen náš den. Příště tam budou jiní nadhazovači. Určitě na ně kvalitou máme.“ 

Ve čtvrtečním čtvrtfinále čeká českou reprezentaci v Brně tým Velké Británie, která v závěrečním zápase základní skupiny porazila Itálii a velkého favorita tak vyřadila z turnaje.

„V téhle fázi turnaje si už nevybereme. Švédové by byli papírově slabší, ale my v první řadě musíme zahrát lépe než proti Španělsku,“ dodal catcher Daniel Vavruša.

David Procházka, lis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme