Tragédie v Himálaji. V Nepálu zemřel český horolezec, příčina smrti se vyšetřuje

V Nepálu zemřel v Himálaji český horolezec. Zřejmě uklouzl a spadl, řekl v pátek mluvčí ministerstva zahraničí Daniel Drake. Podle něj byla česká strana o úmrtí muže informována ve čtvrtek, další informace zastupitelský úřad zjišťuje.

Praha (Aktualizováno: 12:39 27. 10. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hora Nanga Parbat

Hora Nanga Parbat | Foto: Fotobanka Profimedia | Zdroj: Profimedia

„Velvyslanectví v indickém Dillí ve čtvrtek prostřednictvím honorárního konzulátu v Káthmandu dostalo informaci od místní turistické policie o úmrtí českého občana v Nepálu. K úmrtí mělo dojít ve středu v obci Namche, což je oblíbeným výchozím místem pro výstup do základního tábora na Mount Everest,“ uvedl Radiožurnálu mluvčí Ministerstva zahraničních věcí České republiky Daniel Drake.    

V loňské turistické sezoně zahynulo v zahraničí 139 Čechů a obětí trestných činů se stalo 330 občanů České republiky. Více než 90 Čechů muselo být podle Ministerstva zahraničních věcí hospitalizováno.

Vojtěch Podjukl, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme