Štafeta čtvrtkařů doběhla na mistrovství Evropy šestá. Na národní rekord těsně nedosáhla

Štafeta čtvrtkařů Matěj Krsek, Pavel Maslák, Michal Desenský a Patrik Šorm skončila na mistrovství Evropy v Mnichově šestá. Závod vyhráli Britové před obhájci titulu Belgičany a francouzskou čtveřicí.

Mnichov Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítězná britská štafeta

Vítězná britská štafeta | Foto: Matthias Schrader | Zdroj: ČTK

Čeští reprezentanti časem 3:01,82 zaostali o 19 setin sekundy za národním rekordem, který zaběhli před necelým měsícem na světovém šampionátu v Eugene, kde obsadili osmé místo.

Martínková si došla v Mnichově na dvacetikilometrové trati pro sedmé místo, Drisbiotiová znovu zlatá

Číst článek

V Mnichově chtěli zabojovat o medaili. „Je to zklamání. Mysleli jsme na lepší čas i umístění,“ řekl České televizi finišman Šorm. Krsek s Maslákem udrželi štafetu v kontaktu s nejlepšími, ale Desenský na třetím úseku se v závěru propadl dozadu. Šorm vytáhl český tým alespoň na šestou příčku.

Mistryní Evropy v běhu na 800 metrů se stala dvacetiletá britská favoritka Keely Hodgkinsonová. Finále vyhrála v čase 1:59,04 minuty a po stříbrných medailích z posledních tří velkých světových akcí se dočkala titulu.

Hodgkinsonová, která je s časem 1:56,38 dvojkou v letošních světových tabulkách, si doběhla pro vítězství suverénně. Na druhém místě finišovala s odstupem 45 setin Francouzka Rénelle Lamoteová.

Mladá Britka byla letos druhá na světovém šampionátu v Eugene i na Hrách Commonwealthu. Loni získala stříbro na olympijských hrách v Tokiu. Titulem navázala na loňský triumf na halovém ME v Toruni.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme