Rána pro Sabalenkovou. Jedna z nejlepších tenistek přišla o partnera, bývalému hráči NHL bylo 42 let

Běloruskou tenistku Arynu Sabalenkovou zasáhla osobní tragédie. Ve věku 42 let zemřel její partner a bývalý hokejista Konstantin Kolcov. O jeho úmrtí informoval běloruský svaz a také ruský klub Salavat Julajev Ufa, se kterým hokejový útočník získal ligový titul. Podle informací agentury AFP spáchal sebevraždu.

Ufa (Rusko) (Aktualizováno: 16:28 19. 3. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aryna Sabalenková

Aryna Sabalenková | Zdroj: Profimedia

Kolcov reprezentoval Bělorusko na olympijských hrách v letech 2002 a 2010 i na světových šampionátech. Zahrál si také nejslavnější hokejovou soutěž světa NHL, kde působil v Pittsburghu.

Vedení Penguins sdílelo na sociálních sítích fotografii Kolcova a připomnělo, že v barvách klubu působil po boku Sidneyho Crosbyho a Maria Lemieuxe v sezoně 2005/2006. Běloruský útočník nastoupil za Pittsburgh ke 144 utkáním.

Sebevražda?

S klubem Salavat Julajev Ufa získal někdejší útočník v roce 2008 ligový titul a o tři roky později i Gagarinův pohár v Kontinentální lize.

Aktivní kariéru ukončil v roce 2016 a následně pracoval v Ufě jako asistent hlavního trenéra. Se Sabalenkovou tvořili pár tři roky. 

Kolcov podle médií zemřel v Miami, kde byl se Sabalenkovou na turnaji. Dvojnásobná grandslamová šampionka má první zápas na Miami Open odehrát v pátek, její jméno už ale nefiguruje v programu tréninků. Organizátoři zatím její další účast na turnaji nekomentovali.

Policie z Miami-Dade podle AFP dnes oznámila, že úmrtí vyšetřuje jako sebevraždu. Policejní mluvčí Argemis Colome agentuře sdělil, že byla policie v noci přivolána do hotelu v Miami Beach poté, co „muž vyskočil z balkonu“. Vyšetřování žádné podezření na spáchání trestného činu neodhalilo.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme