Čeští tenisté do finále čtyřhry na Australian Open nepostoupili, Macháč i Siniaková vypadli

Tenisté Tomáš Macháč a Kateřina Siniaková si o tituly ve čtyřhrách na Australian Open nezahrají. Třiadvacetiletý Macháč nestačil v semifinále s Číňanem Čang Č'-čenem na indicko-australský pár Rohan Bopanna, Matthew Ebden 3:6, 6:3, 6:7. Dvojnásobná vítězka turnaje Siniaková prohrála po boku nové spoluhráčky Australanky Storm Hunterové s belgicko-tchajwanskou dvojicí Elise Mertensová, Sie Šu-wej 5:7, 6:1, 3:6.

Melbourne Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Macháč (vpravo)

Tomáš Macháč (vpravo) | Zdroj: Profimedia

Sedmadvacetiletá Siniaková nevyužila možnost dostat se počtvrté za sebou v Melbourne do finále a neobhájí dva předchozí tituly, které získala s Barborou Krejčíkovou.

Nebylo to nic příjemného, říká Siniaková po zápase proti Krejčíkové. Obnovu spolupráce nevylučuje

Číst článek

S krajankou přerušila na konci minulé sezony spolupráci. Obě se utkaly ve čtvrtfinále. Siniaková s Hunterovou porazily Krejčíkovou a Němku Lauru Siegemundovou 4:6, 7:5, 6:4.

Turnajové trojky Siniaková a Hunterová měly semifinále dobře rozehrané. V prvním setu vedly 4:0, náskok ale ztratily a po dalším prohraném servisu v jedenácté hře o sadu přišly.

Ve druhé sadě česko-australský pár dominoval, ztratil jen game a srovnal. V rozhodujícím třetím setu Siniaková s Hunterovou neproměnily pět brejkbolů a soupeřky v závěru udeřily. Po prolomeném servisu v osmé hře se ujaly vedení 5:3, odvrátily ještě jeden brejkbol a zužitkovaly první mečbol.

Turnajové dvojky narazí ve finále na ukrajinsko-lotyšskou dvojici Ljudmila Kičenoková, Jelena Ostapenková, nebo na kanadsko-novozélandský pár Gabriela Dabrowská, Erin Routliffeová. Jejich duel se odehraje v pátek.

Macháčovo maximum

Pro třiadvacetiletého Macháče a o čtyři roky staršího Čang Č'-čena bylo deblové semifinále největším úspěchem v dosavadní kariéře. Ve 3. kole vyřadili nasazené trojky a čtyřnásobné grandslamové šampiony Američana Rajeeva Rama a Brita Joea Salisburyho.

Mezi čtyři nejlepší dvojice postoupili po výhře nad Adamem Pavláskem a Uruguaycem Arielem Beharem.

Česko-čínský pár ztratil proti nasazeným dvojkám Bopannovi s Ebdenem první set, ve druhé sadě ale získal ve čtvrté hře brejk a srovnal. V rozhodující třetí sadě Macháč s Čang Č'-čenem prohrávali už 2:5, dokázali ale odvrátit tři mečboly a vynutili si super tie-break.

V něm ale přišli o dva míčky na servisu a podlehli 7:10. Třiačtyřicetiletý Bopanna, který se v pondělí stane nejstarší deblovou jedničkou, narazí s Ebdenem ve finále na italskou dvojici Simone Bolelli, Andrea Vavassori.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme