Federer bude mít svůj vlastní dokumentární film. Zmapuje jeho rozlučku s kariérou na Laver Cupu 2022

Společnost Amazon připravuje film o bývalém tenistovi Rogeru Federerovi. Dokument detailně mapuje jeho rozlučku s kariérou na Laver Cupu v roce 2022.

Video Bern Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roger Federer a Rafael Nadal

Roger Federer po boku Rafaela Nadala na Laver Cupu v roce 2022 | Foto: Andrew Boyers | Zdroj: Reuters

Fanoušci Rogera Federera se letos dočkají zajímavého dárku. Společnost Amazon totiž připravuje dokumentární film, který se detailně věnuje poslednímu profesionálnímu zápasu švýcarského tenisty.

Byla to týmová soutěž Laver Cup v roce 2022 a poslední zápas v kariéře Federera byl v deblu, symbolicky po boku jednoho z největších rivalů - Španěla Rafaela Nadala. Dvacetinásobný grandslamový vítěz ve dvouhře měl pak po utkání proslov, který byl hodně emotivní. 

Federer se v proslovu několikrát neubránil slzám, děkoval své manželce, dětem, rodičům a samozřejmě i soupeřům Nadalovi, Murraymu nebo Djokovićovi. Aprávě dnům okolo Laver Cupu 2022 se bude detailně věnovat nový dokumentární film.

Autorem je britský filmař Asif Kapadia, který v minulosti natočil úspěšné snímky jako jsou Senna (o závodníkovi F1 Ayrtonu Sennovi), Amy (o zpěvačce Amy Winehouseové) nebo Diego Maradona o legendárním fotbalistovi. 

Federer si prý nejdřív myslel, že se záběry nikdy na veřejnost nedostanou, že budou jen pro jeho rodinu, a proto nechal kamery nahlédnout do svého soukromí. Výsledný produkt ho ale natolik uchvátil, že se rozhodl nechat film uvést pro širší veřejnost. Což je věc, kterou během své kariéry nedělal v podstatě vůbec.

Premiéra v čase Wimbledonu

Kromě jeho rodiny se ve filmu mají objevit i největší soupeři švýcarské legendy. Tedy další členové známé „velké čtyřky“ - Rafael Nadal, Novak Djoković a Andy Murray. Tvůrci dokumentu se všemi natočili rozhovory, které se budou snímkem prolínat. Konkrétní datum premiéry není zatím známé, ale podle agentury Bloomberg by společnost Amazon chtěla film uvést v červenci - tedy v době, kdy se hraje Federerův nejoblíbenější grandslam, Wimbledon.

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme