Lyžař, fotbalista a vítěz Australian Open. Italský tenista Sinner oslavil v Melbourne životní úspěch

Na poháru pro vítěze mužské dvouhry Australian Open přibylo nové jméno. Svůj první titul vybojoval hned ve svém premiérovém grandslamovém finále dvaadvacetiletý Ital Jannik Sinner, který otočil zápas s Rusem Daniilem Medveděvem ze stavu 0:2 na sety.

Melbourne Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jannik Sinner

Jannik Sinner | Zdroj: Profimedia

Až do finálového zápasu šlo všechno pro Jannika Sinnera hladce, set ztratil až v semifinálovém duelu se světovou jedničkou, Srbem Novakem Djokovićem, a to ještě v tie-breaku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, kdo je italský tenista Jannik Sinner, který ovládl letošní ročník Australian Open

V Melbourne byl ve výtečné formě, jenže v největším utkání o titul to dlouho nepředváděl. A s ledově klidným a o pět let starším Daniilem Medveděvem prohrál úvodní dva sety.

Už v závěru toho druhého ale začal hrát odvážněji, zlepšil se na podání a v koncovce třetí i čtvrté sady výtečně returnoval. A zřejmě měl v závěru i mnohem víc sil v duelu se soupeřem, který strávil na kurtu během turnaje skoro o šest hodin víc.

Sinner si hned při prvním mečbolu troufl při výměně na parádní vítězný úder po čáře a mohl se radovat ze svého největšího úspěchu kariéry.  

Z lyžaře tenistou

Jannik Sinner byl tenistou světové špičky už delší dobu, ale k tomu, aby uspěl i na Grand Slamu, mu dlouho stále něco scházelo.

Loni na podzim ale dovedl italský tým k vítězství v Davisově poháru, i díky odvráceným mečbolům v klíčovém utkání se Srbem Novakem Djokovićem. A mohl tím získat velkou mentální sílu a motivaci do individuální kariéry.

Ještě zásadnější moment pro úspěšnou kariéru ale přišel mnohem dřív, Sinner byl nadaný na více sportů. Jako mladší školák vyhrál národní šampionát v lyžování, byl i šikovným fotbalistou, ale ve 13 letech se definitivně rozhodl pro tenis. I proto je teď poprvé grandslamovým šampionem.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme