‚Třetí den bývá největší krize.‘ Biatlonistky v Soldier Hollow bojují s nadmořskou výškou i aklimatizací

Solidní vstup do Světového poháru v Americe mají za sebou české biatlonistky. Ve sprintu v Soldier Hollow se hned čtyři vešly do elitní třicítky, což se jim povedlo poprvé v sezóně. Výsledky měly dobré, pocity vinou vysoké nadmořské výšky a aklimatizace po příletu z Evropy nikoliv.

Soldier Hollow (USA) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká biatlonistka Tereza Voborníková

Česká biatlonistka Tereza Voborníková | Foto: Petr Slavík | Zdroj: Český biatlon

„Ani jsem se necítila nijak zásadně dobře,“ říkala v cíli jedenáctá Markéta Davidová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si reportáž z amerického Soldier Hollow po sprintu žen

„Celý den se cítím hrozně,“ popisuje v cíli šestnáctá Tereza Voborníková.

„Ta výška mě tady hodně dohání a před stojkou už jsem se cítila skoro na omdlení,“ říká v cíli 24. Jessica Jislová.

„Bylo to strašně náročné,“ dodává v cíli 26. závodnice pátečního sprintu Lucie Charvátová. Právě ta úderně shrnuje důvody ne úplně příjemných pocitů českých biatlonistek.

„Kombinace časového posunu, vysoké nadmořské výšky, teplého počasí a větrné střelnice je super kombo a určitě se s tím každý nemohl dobře popasovat. I pro mě to bylo velmi obtížné,“ popisuje Charvátová.

Pondělí ve škole, úterý odjezd na Světový pohár. Biatlonistku Otcovskou čeká premiéra mezi dospělými

Číst článek

Ještě minulou neděli se závodilo v Oslu, v pondělí se Češky vracely do Prahy, pak celé úterý strávily přesunem do Soldier Hollow, následovaly dva volnější tréninkové dny a potom už závod.

„Vůbec mi nevyhovuje ta nadmořská výška, bohužel třetí den vyšel na závod a vždycky se říká, že třetí den bývá největší krize, u mne to tak bohužel je, smutnila v cíli Voborníková.

Navzdory tomu i Tereza Voborníková dosáhla dobrého výsledku. Podařený sprint čtyř českých biatlonistek je navíc příslibem do štafety.

Ta začne ve 20 hodin a 25 minut. Mužský sprint i s pěti Čechy pak krátce po jedenácté hodině večer. Přímé přenosy uslyšíte na Radiožurnálu Sport, na Radiožurnálu nabídneme reportážní vstupy.

Jan Suchan, Tomáš Petrilák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme