Ledecká dojela v superobřím slalomu na 23. místě, na vítěznou Goggiaovou ztratila více než tři sekundy

Ester Ledecká se vrátila po roce a tři čtvrtě do Světového poháru lyžařek 23. místem v superobřím slalomu ve Svatém Mořici. Úvodní rychlostní závod sezony vyhrála Italka Sofia Goggiaová, na niž česká reprezentantka ztratila 3,44 sekundy.

Svatý Mořic (Švýcarsko) (Aktualizováno: 13:33 8. 12. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká

Ester Ledecká | Zdroj: Profimedia

Trojnásobná olympijská vítězka Ledecká, jež minulou sezonu vynechala kvůli komplikované zlomenině klíční kosti, startovala při comebacku s číslem 23.

‚Můj oblíbený Svatý Mořic.‘ Ledeckou čeká superobří slalom na místě, kde si chce napravit reputaci

Číst článek

Zatímco v minulých dvou dnech při trénincích na sobotní sjezd panovalo ve švýcarském středisku slunečné počasí, v pátek bylo zataženo, lehce sněžilo a v horní části padla mlha.

Osmadvacetiletá Ledecká byla po dojetí svého prvního lyžařského závodu po 631 dnech sedmnáctá. V dalším průběhu se před ni několik soupeřek dostalo, na bodech ale pražská rodačka zůstala.

„Nikdy jsem tu nejezdila moc dobře a bohužel se mi zatím nepodařilo tu statistiku nijak zvrátit. Budu se o to v dalších dnech snažit, ale je strašně blbě vidět. Už při rozjděždění se jedna holka rozsekala, že ji vezl vrtulník,“ sdělila Radiožurnálu Sport Ledecká své dojmy ze závodu.

Před pátečním závodem Ledecká naposledy startovala na lyžích loni v březnu na finále SP v Courchevelu, v minulé sezoně ovlivněné zraněním zvládla jen dva závody ve snowboardovém seriálu.

Druhá česká reprezentantka na startu Tereza Nová obsadila s odstupem 6,71 sekundy 45. místo ze 47 lyžařek, které závod dokončily.

Stupně vítězů

Elitní sjezdařka Goggiaová vyhrála suverénně s náskokem 95 setin před Rakušankou Cornelií Hütterovou.

Třetí skončila s odstupem 1,02 sekundy úřadující olympijská vítězka a držitelka malého glóbu za hodnocení disciplíny Lara Gutová-Behramiová. Se ztrátou šesti setin za Švýcarkou skončila čtvrtá Američanka Mikaela Shiffrinová, jež vede celkové pořadí SP.

‚Na posledním kopci bychom asi ulétly.‘ Vítr vystavil stopku sjezdařkám, Ledecká zrušení závodu chápe

Číst článek

„Jsem trochu překvapená, ten čas mi tak dobrý nepřipadal. Rozhodně jsem jela na hraně, protože jsem toho moc neviděla. V rozhodujících místech jsem si ale správně najela a to mi dalo rychlost,“ řekla Goggiaová. Jednatřicetiletá rodačka z Bergama si připsala 23. výhru ve Světovém poháru a šestou v super-G, v němž naposledy zvítězila před dvěma lety ve Val d'Isére.

Na startu chyběla Rakušanka Nina Ortliebová, neboť si dnes při rozjíždění před závodem poranila nohu a zamířila na vyšetření do nemocnice. V trénincích na sjezd sedmadvacetiletá lyžařka zajela nejrychlejší a třetí čas a patřila k favoritkám.

Dnešní super-G byl premiérovým rychlostním závodem v této sezoně vůbec. Kvůli špatnému počasí přišli v listopadu muži i ženy o sjezdy ve středisku Zermatt/Cervinia a minulý týden nemohli kvůli sněžení a větru lyžaři odjet ani jeden ze tří plánovaných závodů v Beaver Creeku.

O víkendu ve Svatém Mořici pojedou ženy sjezd a další superobří slalom.

jam, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme