Předolympijský rok Ledecké: dvě čtvrtá místa na lyžařském šampionátu a pak snowboardový triumf

Italská Cortina d’Ampezzo byla v končícím roce jedním z nejdůležitějších míst pro Ester Ledeckou. Na lyžích jela na severu Itálie v únoru mistrovství světa, stejně jako tam vítězstvím na snowboardu uzavřela svoje závody s letopočtem 2021.

Cortina d’Ampezzo Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká v cíli.

Ester Ledecká v cíli. | Foto: CHRISTIAN HARTMANN | Zdroj: Reuters

„Jsem ráda, že můžu být mezi nejlepšími na světě a že můžu jezdit nejtěžší tratě, co pro holky jsou. Samozřejmě to není medaile, ale je to skvělý umístění a jsem ráda, že se držím špičky a tak nějak mezi ně patřím. Doufám, že fanoušci nejsou moc zklamaní a já jim budu dělat radost i lepšíma výsledkama,“ přála si Ledecká po dvou čtvrtých místech na mistrovství světa v alpském lyžování.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jaký byl rok 2021 v podání lyžařky a snowboardistky Ester Ledecké

Jenže tohle přání se zaseklo na nepříznivých okolnostech. Následující závody na lyžích ve Val di Fassa Ledecká nejela, protože se chtěla připravit na mistrovství světa na snowboardu.

Při tréninku v Rakousku si však poranila záda a na poslední chvíli se ve slovinské Rogle rozhodla, že nepojede a tak zbývalo jen finále lyžařského Světového poháru, ale ani tam to kvůli špatnému počasí nevyšlo.

„Já tohle v plánu samozřejmě neměla. Nikdo nemohl čekat, že se zraním. Závodů bylo dost, akorát okolnosti nepřály,“ popisovala tehdy Radiožurnálu Ledecká.

Letní odpočinek

Ester Ledecká si v létě odpočinula a na místo na svahu se proháněla na moři při windsurfingu. Návrat na lyže ale nebyl tak radostný, jak by chtěla a rozjezdový slalom v rakouském Soldenu jí nevyšel.

„Mám takové smíšené dojmy. Mám radost z tréninku, protože jsme udělali spoustu práce, a i když to není ještě vidět, tak nemám hodně věcí zautomatizovaných. Bohužel se to dnes projevilo na závodu, že budu mít ještě hodně co trénovat, ale cítila jsem se už dost jistě a z toho mám radost,“ svěřila se tehdy šestadvacetiletá sportovkyně.

Tentokrát to nevadilo, ale o měsíc později se v kanadském Lake Louis už od ní výsledky ve sjezdu v Super-G očekávaly. Nejlépe byla dvanáctá a bylo pravděpodobné, že měla problém s lyžemi.

„Máme hodně informací ohledně lyží, hlavně teda ze sjezdu. Nejsou teda úplně pozitivní, ale budeme s nimi pracovat a testovat další lyže a hledat nějaké rychlé,“ říkala lyžařka, která se pak přesunula na snowboard, kvůli kvalifikaci na olympijské hry, kde chce znovu startovat na obou svých náčiních.

V prosinci jela znovu závody v Carezze, kde byla druhá, a v Cortině d’Ampezzo, kde slavila.

„Mám radost, že jsem dnes vyhrála a že moje italská ségra vyhrála ve Val-d'Isère, takže jí alespoň touto cestou posílám gratulaci,“ radovala se Ester Ledecká po svém posledním závodě v roce 2021.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme