‚Trenér mi to ani neřekl.‘ Snowboardistka Hopjáková končí kariéru, motivaci jí vzal konec v reprezentaci

Vyhrála český pohár, má druhé místo ze závodu Světového poháru dvojic a zúčastnila se dvou olympijských her. Snowboardistka Vendula Hopjáková už se ale na další start nepostaví, protože se rozhodla ukončit aktivní kariéru.

Olomouc Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vendula Hopjáková

Vendula Hopjáková | Zdroj: Profimedia

Hlavním důvodem byl fakt, že se nemohla účastnit Světového poháru. „Mně to ani můj trenér neřekl. Dozvěděla jsem se to od jiných lidí, on mi to až zpětně potvrdil. Napsal mi k tomu potom své důvody a takto to celé skončilo. Strašně mě to mrzí, srovnávala jsem se s tím několik měsíců,“ zmiňuje Hopjáková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Olympijská účastnice sekla s kariérou. Snowboardistce Hopjákové vzal motivaci konec v reprezentaci

Zpětně svou kariéru hodnotí pozitivně, ač s výsledky nebyla vždy spokojená. „Výsledkově jsem měla na víc. Při trénincích jsem dokázala předvádět úplné jiné pohyby a výsledky než potom v samotných kvalifikacích a závodech,“ řekla, ale jedním dechem dodala: „Jsem asi spokojená, protože jsem se účastnila těch nejvyšších soutěží, které jsou. Bohužel tam nebyly výsledky, které bych chtěla.“

Ke své disciplíně se dostala náhodou. Na snowboardu se naučila jezdit na chatě v Hynčicích pod Sušinou. Ve Světovém poháru ve snowboardcrossu poprvé startovala před deseti lety. Od té doby zaznamenala řadu úspěchů.

„Druhé místo jsme měly v týmech na Světovém poháru v Turecku. Podívala jsem se na svěťáku na bednu. To bylo to nejkrásnější. Potom jsem byla osmá a devátá na Světovém poháru. Na mistrovství světa jsem byla jedenáctá,“ vyjmenovává své úspěchy Hopjáková, která byla i dvakrát na olympiádě (2018 a 2022).

Hopjáková v rámci své kariéry trénovala po boku špičkových snowboardistek, jako je například Eva Adamczyková, olympijská vítězka z roku 2014. „Posledních x let jsme spolu byly na jenom pokoji a na kopci, protože jsme byly jediné dvě holky v reprezentaci. Všechno jsme objížděly spolu,“ vysvětluje Hopjáková.

Kdo nastoupil v reprezentaci na její místo? A kam se chystá v nejbližší době na snowboard? To a mnoho dalšího si můžete poslechnout ve výše přiloženém audiu.

Dita Vojnarová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme