Z olympiády pro medaili. Markéta Davidová získala juniorské světové stříbro ve sprintu

Biatlonistka Markéta Davidová na mistrovství světa juniorů útočila na titul mistryně světa ve sprintu, dvě chyby na druhé položce ji odsunuly na druhé místo za Polku Žukovou.

Otepää Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Davidová

Markéta Davidová | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Markéta Davidová zazářila už ve sprintu na olympijských hrách v Pchjongčchangu, kde na 7,5 kilometru dlouhé trati získala vynikající 15. místo, v juniorské konkurenci v Otapää na svůj výkon navázala a získala svou třetí juniorskou světovou medaili v kariéře.

Biatlonový svaz řeší, co dál. 'Markéta je budoucnost,' říká trenér Rybář o Davidové

Číst článek

První střelbu zvládla závodnice z Jablonce nad Nisou bezchybně a vedla téměř o dvacet sekund před Polkou Žukovou. Při druhé položce ale 21letá Češka dvakrát chybovala. Polka minula jen jeden terč a ujala se vedení.

V cíli ztratila Markéta Davidová na Kamilu Žukovou 26 sekund a po dvou letech získala své druhé stříbro na juniorském světovém šampionátu. Polka získala v Otepää už druhou zlatou medaili.

Další české závodnice Tereza Vinklárková a Natálie Jurčová skončily na 30. a 52. místě, obě rovněž se dvěma trestnými okruhy na kontě, ale pomalejším běžeckým časem, všechny tři Češky se ale představí v sobotní 10kilometrové stíhačce.

Mistrovství světa juniorů v biatlonu v Otepää (Estonsko) - sprinty:
Juniorky (7,5 km): 1. Žuková (Pol.) 22:32,5 (1 trest. okruh), 2. Davidová (ČR) -26,0 (2), 3. Begueová (Fr.) -52,0 (0), ...30. Vinklárková -3:15,4 (2), 52. Jurčová (obě ČR) -5:03,3 (2).

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme