SOUTĚŽ: Jak vypadá nulová linie? Vyhrajte knihu novinářky, která přibližuje válku a život na Ukrajině

„Nulová linie je zkrátka esencí toho nejstrašnějšího, co si lze ve válce představit…,“ otevírá svou knihu válečná reportérka Lenka Klicperová. Po vypuknutí konfliktu na Ukrajině se v roce 2022 vydala do země zmítané válkou a ocitla se až na samotné nulové linii. V nové publikaci ukazuje rok války, která změnila Evropu i možná celý svět. O knihu si můžete tento týden zahrát v rámci pravidelné soutěže serveru iROZHLAS.cz.

Ukrajinská nulová linie Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lenka Klicperová, fotografka a novinářka

Válečná novinářka a fotografka Lenka Klicperová předává ve své nové knize zážitky z válečné Ukrajiny | Foto: Elena Horálková

Válečná novinářka a fotografka Lenka Klicperová v knize Nulová linie přibližuje, jak vypadá válka na Ukrajině. Trávila čas s ukrajinskými civilisty v prvních dnech invaze, kdy zemi ovládla panika a strach, který se ale postupně změnil v tvrdošíjné odhodlání bránit svou zemi.

Mluvila s oběťmi válečných zločinů, pracovala na místě raketových útoků, na frontových liniích na celém Donbase. To vše se teď snaží přiblížit i svým čtenářům. 

Pravidla soutěže

Přečtěte si Obecná pravidla soutěže o knihy se zpravodajským serverem iROZHLAS.cz

Text knihy doprovází autorské fotografie, skrze něž ukazuje, jak může válka proměnit zemi a životy jejích občanů. Nebojí se ani explicitnějších snímku, které zachycují oběti konfliktu. Nebo emoce lidí, kteří v něm musí žit.

Čtenáři připravila pohled na bojovou linii, která se svou kontaktností může podobat zákopům první světové války. „Nulová linie je jako výlet do historie,“ píše s dovětkem, že nikdy nevíte, co přijde.

Klicperová na Ukrajině strávila od začátku invaze přes pět měsíců – celkem se k březnu 2023 vydala do země osmkrát. Její vzpomínky a pohled na válečné dění vydalo nakladatelství Universum.

Pokud se chcete zapojit do soutěže o 5 knih Nulová linie, napište nám až do tohoto pátku 13. října do 18.00 na e-mailovou adresu soutez.irozhlas@rozhlas.cz odpověď na následující otázku:

Která žoldnéřská skupina byla páteří ruské snahy o dobytí východoukrajinského města Bachmut?

Do odpovědi uveďte:

  • Jméno a příjmení
  • Adresu pro případ výhry
  • Telefon, případně e-mail

Výherce bude server iROZHLAS.cz losovat ze správných odpovědí, každý se může v daném kole účastnit pouze jednou. Více se dočtete v pravidlech.

red Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme