Česká televize hlásí nejvyšší sledovanost od roku 1997. Štědrovečerní pohádku viděly téměř tři miliony lidí

Česká televize zaznamenala o letošních Vánocích nejvyšší sledovanost od začátku měření v roce 1997. Její program sledovalo 47,6 procenta diváků, kteří si televizi pustili. Nejúspěšnějším pořadem pak byla štědrovečerní premiéra pohádky Klíč svatého Petra, kterou vidělo více než 2,93 milionu diváků ve věku čtyři a více let. Bylo to 61 procent všech lidí u televize. Informovala o tom ve středu mluvčí České televize Vendula Krejčová.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Březina jako Tobiáš, který se stal podvodníkem, protože se ocitl ve špatnou chvíli na špatném místě, ve štědrovečerní pohádce Klíč svatého Petra

Filip Březina jako Tobiáš, který se stal podvodníkem, protože se ocitl ve špatnou chvíli na špatném místě, ve štědrovečerní pohádce Klíč svatého Petra | Zdroj: Česká televize

Deset nejsledovanějších pořadů na Štědrý den patřilo České televizi. Druhé místo obsadily Tři oříšky pro Popelku, které sledovalo 2,27 milionu diváků. Třetí byly Pelíšky se sledovaností 1,97 milionu lidí.

Tři mrtví podvodníčci a dva zlí kancléři se v nové štědrovečerní pohádce přetahují o Klíč svatého Petra

Číst článek

„Letošní Štědrý den byl z hlediska sledovanosti nejúspěšnější v celé historii měření nejen pro ČT jako celek, nýbrž i pro kanál ČT1,“ uvedl programový ředitel České televize Milan Fridrich.

Na Boží hod byla nejsledovanějším pořadem premiéra koprodukční pohádky Tři zlaté dukáty, kterou dosud vidělo 2,3 milionu diváků. Lákalo i Tajemství staré bambitky nebo televizní klasiky Šíleně smutná princezna, Byl jednou jeden král, Princezna ze mlejna či Jak vytrhnout velrybě stoličku.

Program ČT2 přinesl také na Štědrý den osmou pohádku pro sluchově znevýhodněné diváky. Dvě Mařenky si nenechalo v premiéře ujít více než 80 tisíc lidí.

Rušení life style magazínů i návrat politické satiry. Co chce Souček do roku 2029 v České televizi stihnout?

Číst článek

Vánoční vysílání České televize je v posledních 13 letech každoročně nejvyhledávanějším na tuzemském televizním trhu. Tradici vánočních pohádek drží Česká televize tři desítky let.

Pohádkové filmy mají zejména o Vánocích vysokou televizní sledovanost. Od roku 1993, kdy měl televizní premiéru film Sedmero krkavců, přináší Česká televize divákům novou pohádku pravidelně každý rok.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme