Oštěpař Vadlejch zahájil olympijskou sezonu vítězně, v Jihoafrické republice hodil 87 metrů

Oštěpař Jakub Vadlejch vstoupil do olympijské sezony výhrou na mítinku v Potchefstroomu. Bronzový medailista z mistrovství světa a vítěz atletické Diamantové ligy z minulé sezony hodil v Jihoafrické republice rovných 87 metrů.

Potchefstroom (JAR) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Vadlejch na Memorálu Josefa Odložila

Jakub Vadlejch | Zdroj: Profimedia

Na soustředění v JAR jen jednou v kariéře předvedl lepší výkon, když loni zapsal 88,38 metru. To ale závodil o měsíc později.

„Čistě statisticky je to můj druhý nejlepší závod v Jihoafrické republice. Na tak brzký start sezony jsem se cítil moc dobře a závod ukázal, že letošní rok s dvěma vrcholy bude určitě stát za to,“ uvedl v tiskové zprávě aktuálně nejlepší český atlet, který bude v Paříži obhajovat olympijské stříbro z Tokia. Před tím by měl závodit na červnovém mistrovství Evropy v Římě.

V letošních světových tabulkách se v samém úvodu sezony Vadlejch zařadil na druhé místo hned za německého mladíka Maxe Dehninga, jenž v únoru šokoval hodem 90,20.

Další start Vadlejch plánuje na úvodní mítink Diamantové ligy, který se uskuteční 10. května v Dauhá. Tam se mu tradičně daří, loni i předloni skončil druhý.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme