Korejci neměli vůbec šanci, chválil kapitán českých tenistů Navrátil. Líbil se mu hlavně výkon Menšíka

Změnil se soupeř, výsledek ale zůstal stejný. Čeští tenisté ve finálové skupině Davis cupu dál vítězí - ve Valencii porazili po domácím Španělsku i Jižní Koreu opět 3:0 na zápasy a jsou velmi blízko postupu do listopadového play-off.

Madrid Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Navrátil

Jaroslav Navrátil | Zdroj: Profimedia

Týmová soutěž českým tenistům svědčí. Ve finálové skupině Davis cupu je výběr kapitána Jaroslava Navrátila po dvou duelech stále stoprocentní.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říkal kapitán českých tenistů Jaroslav Navrátil po výhře na Jižní Koreou

Čeští tenisté prožili ve Valencii přejemné okamžiky. O první bod se postaral Tomáš Macháč, který po téměř tříhodinové bitvě zdolal 2:1 Korejce Honga.

V souboji týmových jedniček pak porazil Jiří Lehečka Kwona 6:1 a 7:5. A perfektní skóre zařídili v deblu Adam Pavlásek s Jakubem Menšíkem.

Osmnáctiletý tenista Menšík si tak v druhém utkání v Davis cupu v kariéře připsal druhé vítězství. A nehrající kapitán Jaroslav Navrátil z něj nemohl mít větší radost.

„Ti Korejci neměli vůbec žádnou šanci, takže něco v něm je. Já si myslím, že je v něm hodně, protože v 18 letech, já jsem viděl těch debutů tolik a klukům se třepaly ruce,“ chválil Menšíka kapitán Navrátil.

Český výběr čeká volný den, během kterého se bude připravovat na závěrečný duel se Srbskem. A Jiří Lehečka tak může vyhlížet potenciální souboj s Novakem Djokovićem.

Djoković chválil český tenis. ‚Máte zářnou budoucnost,‘ řekl a zmínil i vzájemné finále Davis Cupu

Číst článek

„Myslím, že v dnešní době asi neexistuje pro tenistu větší výzva, než porazit Novaka Djokoviće na betonu. Pokud nastoupí a bude proti nám hrát, tak já do toho půjdu s maximálním nasazením. Budu se snažit ho porazit a využít pozici outsidera, že nebudu mít co ztratit.“

Právě Djoković může českému týmu předčasně zajistit postup do listopadového play-off. Stačí, když v pátečním duelu se Španělskem Srbsko získá alespoň jeden bod. 

„Zápas sledovat nebudeme, ale když bude jeden bod pro Srby, tak prakticky postupujeme do finále a sobotní utkání, ať už v jakémkoliv složení, doufám, že s Djokovićem, si půjdou kluci užít,“ říká kapitán českého daviscupového výběru.

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme