Fanoušci na biatlonovém mistrovství světa nesmí používat drony, policie už odhalila první případ

Na biatlonovém mistrovství světa v Novém Městě na Moravě v úterý policie řešila nepovolené používání dronů. Udělalo se hezky a někteří diváci si chtěli dronem natočit závody. Policistům se ve všech případech pomocí speciální techniky podařilo dron detekovat a vypátrat člověka, který ho ovládal. Vysvětlovali jim, že létat v blízkosti lidí je nebezpečné. Všichni to pochopili, řekla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Nové Město na Moravě Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vysočina Arena před startem

Vysočina Arena před startem | Foto: Zuzana Jarolímková | Zdroj: iROZHLAS.cz

Policie stále připomíná fanouškům, kteří se do Nového Města na Moravě chystají na víkendové závody, aby vyjeli s dostatečným časovým předstihem. „Protože předpokládáme, že bude v sobotu i v neděli přijíždět mnohem vyšší počet vozidel, než tomu bylo ve všední dny,“ uvedla mluvčí.

Zbraň nesmí být lehčí než tři a půl kila. ‚Závodníci to mají vyladěné,‘ říká šéf materiální kontroly Ježek

Číst článek

Ve směru od Žďáru nad Sázavou by řidiči měli využít vyhrazená žďárská parkoviště a do novoměstské Vysočina Areny přijet svozovými autobusy. „Bude to pro ně pohodlné, rychlé a hlavně bezpečné,“ uvedla Čírtková.

Nové Město na Moravě hostí světový šampionát od 7. února do neděle. Podle webu organizátorů vidělo první víkend sobotní závody přes 26 800 fanoušků, v neděli jich přijelo 27 200.

Kontroly jídla

Hygienici zatím na mistrovství světa zkontrolovali 16 provozovatelů stánků s rychlým občerstvením a tři cateringové společnosti. Průběžné výsledky kontrol jsou podle nich velmi dobré.

Případné drobné nedostatky byly obratem odstraněné na místě, sdělila v úterý mluvčí krajské hygienické stanice Jana Böhmová. Kontroly budou až do skončení akce.

V prosinci a lednu hygienici v souvislosti s přípravou šampionátu v okolí Nového Města na Moravě prošli šest ubytovacích zařízení s restaurací.

„Pouze v jedné restauraci jsme nařídili likvidaci prošlých potravin a provozovateli byla udělena finanční sankce. S výsledky kontrol jsme jinak spokojeni, protože ostatní stravovací zařízení byla bez závad,“ uvedla Tereza Poulová ze žďárského oddělení hygieny výživy a předmětů běžného užívání.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme