‚Kopeček je to pořádný, v televizi to tak nevypadá.‘ Do Nového Města na Moravě se vrátili amatérští lyžaři

Na tratě, kde ještě o víkendu poměřovali síly závodníci při mistrovství světa v biatlonu, teď vyjeli lyžařští nadšenci. Vysočina Arena u Nového Města na Moravě jim trasy ve stejném rozsahu jako pro závodníky zpřístupnila od čtvrtka.

Nové Město na Moravě Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Amatérští sportovci si teď ve Vysočina Areně můžou projet tratě, na kterých závodili nejlepší biatlonisté světa

Do Nového Města na Moravě se vrátili amatérští lyžaři | Foto: Tereza Pešoutová | Zdroj: Český rozhlas

„Já jsem se dost zadýchal, kopeček je to pořádný, v televizi to tak nevypadá,“ směje se Pavel, který do Vysočina Areny přijel, aby si vyzkoušel závodní trať.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak dlouho budou závodní tratě biatlonistů sjízdné i pro amatérské běžkaře, záleží na počasí

Počasí ale vrstvě sněhu příliš nepřeje a v dalších dnech tak možná správci arény tratě začnou úměrně tání zkracovat. „Otázkou je, co předvede ten déšť, který je předpovídaný,“ říká výkonný ředitel areálu Jan Skřička.

Navážet nový sníh na tratě se při současném počasí nevyplatí. Ve Vysočina Areně by lyžování veřejnosti rádi nabízeli ještě týden. Jestli to je reálné, se uvidí po víkendu.

Tereza Pešoutová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme