Tradiční Krkonošská 70 se letos neuskuteční, pořadatelé závod ruší kvůli nedostatku sněhu na trati

Letošním nepříznivým sněhovým podmínkám padla za oběť další tradiční akce. V sobotu 9. března se nepoběží Krkonošská 70, která je každoročním dálkovým lyžařským během s tradicí sahající až do roku 1955.

Špindlerův Mlýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Závodníci na trati Krkonošské 70

Závodníci na trati Krkonošské 70 | Foto: Martin Veselý | Zdroj: Profimedia

„Doufali jsme do poslední chvíle, ale bohužel špatné sněhové podmínky pokračují. Sníh v Krkonoších je, ale pouze ve vybraných částech již tak zkrácené trasy oproti původnímu plánu. Všem přihlášeným bude startovné vráceno v plné výši,“ píšou pořadatelé na webových stránkách závodu.

Krkonošský maraton se jel poprvé v zimě roku 1955, tehdy ještě pod záštitou TJ Sokol Bílá Třemešná a názvem Po hřebenech Krkonoš. V roce 1987 převzal organizaci sportovní klub TJ Lokomotiva Trutnov a od roku 1989 nese jeden z nejslavnějších lyžařských závodů na českém území již tradiční jméno Krkonošská 70.

Naposledy se legendární závod uskutečnil v roce 2023 a v 68. ročníku se na start postavilo více než 500 účastníků. Vítězem hlavní kategorie – závodu pětičlenných týmů na 70 kilometrů – se stal Vysokoškolský sportovní klub Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy v Praze.

tpk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme