Adamczyková měla na světovém poháru v Cervinii na dosah finále. Nakonec bere 5. místo

Snowboardcrossařka Eva Adamczyková obsadila při svém druhém startu ve Světovém poháru po loňském vážném zranění páté místo v Cervinii. Olympijská vítězka ze Soči 2014 vypadla v Itálii těsně v semifinále a následně vyhrála malé finále.

Cervinia Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Samková

Eva Adamczyková | Zdroj: Reuters

Devětadvacetiletá Adamczyková byla v Cervinii ve čtvrtek třetí v kvalifikaci. Ve čtvrtfinále dojela druhá za Francouzkou Chloé Trespeuchovou, v semifinále se po dobrém startu držela dlouho na postupové druhé příčce opět za Trespeuchovou, ale na posledních metrech ji ve fotofiniši předstihla Australanka Belle Brockhoffová.

Snowboardistka Adamczyková se po roce vrátila na prkno, ve Francii skončila ve čtvrtfinále

Číst článek

Trojnásobná celková vítězka SP Adamczyková si zklamání vynahradila v malém finále. Do něj odstartovala se zpožděním a tento taktický prvek, který někdy využívá, jí přinesl úspěch. Česká snowboardistka postupně předjela všechny tři soupeřky a zakončila závod výhrou.

Návrat po zranění

Před dvěma týdny se Adamczyková vrátila po téměř roce do SP v Les Deux Alpes, kde po vyřazení ve čtvrtfinále skončila desátá. Většinu minulé sezony včetně ZOH v Pekingu vynechala česká hvězda kvůli zlomeninám obou nohou u kotníků.

Úvodní ze dvou závodů v Cervinii vyhráli Trespeuchová a Rakušan Alessandro Hämmerle, Adamczyková si v pořadí SP polepšila na sedmé místo. V sobotu se na úpatí Matterhornu pojede znovu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme