Lyžařka Shiffrinová popáté ovládla Světový pohár, Goggiaová získala glóbus za sjezd

Americká lyžařka Mikaela Shiffrinová ovládla popáté v kariéře celkové hodnocení Světového poháru, zisk velkého křišťálového glóbu potvrdila pátým místem v sobotního sjezdu v Kvitfjellu. V Norsku si také Sofia Goggiaová zajistila potřetí za sebou a počtvrté v životě prvenství v pořadí disciplíny. Italka byla druhá za domácí Kajsou Vickhoff Lieovou.

Kvitfjell (Norsko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mikaela Shiffrinová

Mikaela Shiffrinová | Zdroj: Reuters

Sedmadvacetiletá Shiffrinová získala nedostižný náskok přes 700 bodů před druhou ženou pořadí Larou Gutovou-Behramiovou ze Švýcarska. Do konce sezony zbývá odjet sedm závodů.

Shiffrinová se ještě v závěru ročníku pokusí zaútočit na 86. vítězství ve Světovém poháru, jímž by vyrovnala absolutní rekord Švéda Ingemara Stenmarka.

Pokud v Norsku nevyhraje ani v nedělním superobřím slalomu, bude mít další šanci příští týden v Aare, kde jsou na programu její nejsilnější disciplíny slalom a obří slalom.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme