Val di Fassa se super-G nedočká ani v neděli. Na start Ledeckou a další lyžařky nepustí přívaly sněhu

Lyžařky včetně Ester Ledecké se ani dnes nedočkaly závodu Světového poháru ve Val di Fassa. Také druhý superobří slalom musel být kvůli přívalům nového sněhu zrušen. Organizátoři odvolali sobotní super-G po pátečním sněžení a doufali, že tím získají čas na přípravu sjezdovky na dnešek. Plán ale nevyšel kvůli dalšímu hustému nočnímu sněžení, po němž nebylo možné trať upravit pro závod.

Val di Fassa (Itálie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Přívaly sněhu nedovolily ani v neděli alpským lyžařkám odstartovat ve Val di Fassa superobří slalom

Přívaly sněhu nedovolily ani v neděli alpským lyžařkám odstartovat ve Val di Fassa superobří slalom | Zdroj: Profimedia

Ledecká, která se v sezoně potýkala s nemocí, minulou neděli v superobřím slalomu v Crans Montaně obsadila osmé místo a připsala si nejlepší výsledek v tomto ročníku Světového poháru. V průběžném pořadí disciplíny je dvacátá.

Super-G s Ledeckou ve Val di Fassa se nepojede kvůli sněhovým přívalům. Naděje na nedělní závod žije

Číst článek

Kvůli zrušení závodů přišla Švýcarka Lara Gutová-Behramiová o velkou šanci zvýšit náskok v celkovém pořadí Světového poháru před Mikaelou Shiffrinovou. Američanka, jež od konce ledna nezávodí kvůli zranění kolena, ztrácí na vedoucí Švýcarku 205 bodů.

V průběžném hodnocení disciplíny má Gutová-Behramiová náskok pouhých pěti bodů před Rakušankou Cornelií Hütterovou. V kalendáři jsou ještě dva superobří slalomy - 3. března v Kvitjfellu a 22. března na finále Světového poháru v Saalbachu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme