Biatlonistkou roku je popáté v řadě Davidová. Nejlepším trenérem byl vyhlášen Málek

Markéta Davidová ovládla popáté za sebou anketu o nejlepší českou biatlonistku roku. Devátá žena uplynulého ročníku Světového poháru zvítězila před Michalem Krčmářem a Terezou Voborníkovou. Ocenění převzala při středečním slavnostním vyhlášení v pražském Foru Karlín.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Davidová při slavnostním vyhlášení ankety biatlonista roku

Markéta Davidová při slavnostním vyhlášení ankety biatlonista roku | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

Šestadvacetiletá Davidová vládne tuzemské scéně nepřetržitě od roku 2019. Jako jediná z českých reprezentantů stanula v uplynulé sezoně na stupních vítězů. Vedle druhého místa ze sprintu Světového poháru v Hochfilzenu byla také třetí v následném stíhacím závodě.

Devětkrát skončila v individuálních závodech Světového poháru v první desítce a blízko medaile byla také na mistrovství světa v Oberhofu, kde byla pátá v závodě s hromadným startem a šestá ve sprintu.

Davidová obdržela v hlasování členů Českého biatlonového svazu 261 bodů. Druhý Krčmář, který si třináctým místem v SP vylepšil osobní maximum, získal o 34 bodů méně. Třetí Voborníková měla 192 bodů.

„Sezonu hodnotím vždycky dost podobně. Něco se povedlo a něco ne. Asi bych si některé výsledky představovala trochu lepší, ale tak to prostě bylo. Je to sport,“ řekla Davidová.

Trenérem roku se stal reprezentační kouč mužů Michael Málek, který vloni převzal tým po Ondřeji Rybářovi a pomohl v této sezoně k šestému místu v Poháru národů. Největší nadějí je osmnáctiletý Daniel Malušek, jenž získal se štafetou zlato na mistrovství světa dorostenců a skončil také čtvrtý ve vytrvalostním závodě.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme