Davidová poskočila ve stíhačce na osmé místo, útok na medaili jí zkazily dvě chyby na stojce

Markéta Davidová se ve stíhacím závodě biatlonistek na Světovém poháru v Novém Městě na Moravě posunula ze šestnáctého místa na osmé. O ještě lepší umístění ji připravily dvě chyby při úvodní střelbě vestoje. Vedoucí pozici po sprintu uhájila po dramatickém průběhu před 27 tisíci diváky Norka Marte Olsbuová Röiselandová.

Nové Město na Moravě (Aktualizováno: 17:44 4. 3. 2023) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Davidová při stíhacím závodě v Novém Městě na Moravě

Markéta Davidová při stíhacím závodě v Novém Městě na Moravě | Foto: Jaroslav Loskot | Zdroj: ČTK

„Ta dvojka mě mrzí. Byla asi zbytečná. Malinko jsem pospíchala a asi to chtělo více respektu. Na druhou stranu mi popadalo pár kalibrů, takže je to asi nula k nule. Občas máte štěstí a občas ne,“ řekla novinářům Davidová.

Česká jednička Davidová se díky dvěma úvodním nulám a rychlému běhu dostala před třetí střelbou na dohled čelu, na které ztrácela 20 sekund. Pak ale musela na dvě trestná kola a propadla se na 12. příčku.

Sprint v Novém Městě na Moravě ovládly norské favoritky, nejlepší Češka Davidová dojela šestnáctá

Číst článek

Závěrečná nula ji vrátila do první desítky a její osmé místo je zatím nejlepším českým výsledkem v domácím dílu Světového poháru na Vysočině.

„Musím říct, že když mám dobré lyže a cítím se na nich dobře, tak mě to závodění i baví,“ uvedla Davidová, která měla šestý běžecký čas.

„Bohužel má poslední kola letos nejsou taková, jaké bych si představovala. Na druhou stranu, neměla jsem v něm ani lehké soupeřky,“ dodala osmá žena Světového poháru.

Stejně jako Davidová střílela Tereza Voborníková, která si polepšila na 34. místo. Jessica Jislová skončila dvaačtyřicátá, Lucie Charvátová byla o pět míst za ní.

Norské drama 

Sprint v Novém Městě na Moravě ovládly norské favoritky, nejlepší Češka Davidová dojela šestnáctá

Číst článek

Pořadí na stupních vítězů se oproti sprintu nezměnilo. Závod byl ale mnohem vyrovnanější než ten mužský. Vítězka sprintu Olsbuová Röiselandová chybou při druhé položce vleže přepustila vedení bronzové ze sprintu Francouce Anais Chevalierové-Bouchetové. Pak ale byla dvakrát přesná vestoje a znovu vedla.

V posledním okruhu ji proháněla krajanka Ingrid Landmark Tandrevoldová, která se v některých pasážích dostala do čela.

Olsbuová Röiselandová však v závěrečném stoupání před stadionem zaútočila a doběhla si pro druhé vítězství v Novém Městě i sezoně, do které se zapojila po vleklých zdravotních problémech až v lednu.

Stejně jako ve sprintu se s Tandrevoldovou postaraly o norský double. Třetí za nimi byla opět Chevalierová-Bouchetová.

Výsledky stíhacího závodu žen na 10 km:

1. Röiselandová 29:22,7 (1), 2. Tandrevoldová (obě Nor.) -2,2 (1), 3. Chevalierová-Bouchetová -15,3 (0), 4. Simonová (obě Fr.) -53,0 (2), 5. Vittozziová (It.) -1:09,6 (2), Herrmannová-Wicková (Něm.) -1:09,6 (3), ...8. Davidová -1:16,7 (2), 34. Voborníková -3:11,7 (2), 42. Jislová -3:54,8 (2), 47. Charvátová (všechny ČR) -4:29,7 (4).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme