‚Vážím si toho, ale letos váleli i mladí.‘ Biatlonistku roku Davidovou těší, že dorůstá další generace

Tradiční anketu Biatlonista roku ovládla už popáté za sebou Markéta Davidová. Vítězství zajistila české reprezentantce stabilní vysoká forma, díky které se umístila v uplynulé sezóně v závodech Světového poháru hned devětkrát v elitní desítce.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Davidová.

Markéta Davidová. | Zdroj: Český biatlon

Davidová v hlasování členů Českého svazu biatlonu odsunula na druhé místo nejlepšího z mužů Michala Krčmáře.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říkala po vítězství v anketě Biatlonista roku Markéta Davidová

„Samozřejmě si toho vážím, ale na druhou stranu letos docela váleli mladí, takže ta cena by klidně mohla jít i k nim. Jsem ráda, že ta generace dorůstá,“ připomněla Radiožurnálu Sport Markéta Davidová výkony nadějných juniorů, kterým by na večeru věnovanému biatlonu v budoucnu ráda dopřála větší mediální prostor.

Sama se přitom největší společenské biatlonové události každoročně pravidelně účastní: „Jsem ráda, že se můžeme obléknout do šatů a udělat ze sebe lidi. Jednou za čas potkávám lidi, které jsem dlouho neviděla a je to moc fajn.“

Dlouhodobá výkonnost

Šestadvacetiletá Davidová vládne domácí scéně nepřetržitě už od roku 2019. Jako jediná z českých reprezentantů se v uplynulé sezoně probojovala hned dvakrát na stupních vítězů.

Blízko medaile byla také na mistrovství světa v Oberhofu, kde finišovala pátá v závodě s hromadným startem a šestá ve sprintu.

O domácí nadvládě Markéty Davidové tak nepochybuje ani nejlepší z českých mužů Michal Krčmář.

„Jasná jednička, protože když se člověk podívá na výsledky ze zimy, tak ona je prostě nejlepší a jednoznačně si to zaslouží. Můžeme na ní vidět každý rok, že přijde s něčím a v něčem se zlepší. Ať už je to rychlost, kvalita střelby, úspěšnost a myslím, že i s tím během patří ke světové špičce,“ říkal Michal Krčmář, který skončil v anketě biatlonista roku za Markétou Davidovou a s dostatečným náskokem před třetí Terezou Voborníkovou.

Anketa o nejlepšího českého biatlonistu sezony 2022/23:

 

Biatlonista roku: 1. Markéta Davidová 261 bodů, 2. Michal Krčmář 227, 3. Tereza Voborníková 192, 4. Tomáš Mikyska 115, 5. Jakub Štvrtecký 104.

Trenér roku: Michael Málek.

Talent roku: Daniel Malušek.

Skokan roku: Tomáš Mikyska.

Síň slávy: Arnošt Hájek, Josef Špulák.

Hlasování fanoušků na serveru iDNES.cz: 1. Markéta Davidová 42% hlasů, 2. Tereza Voborníková 41%, 3. Michal Krčmář 12%, 4. Tomáš Mikyska 3%, 5. Jessica Jislová 2%.

Miroslav Lenc Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme