Ledecká v Norsku atakovala stupně vítězů, Super G dokončila na čtvrtém místě

Lyžařka Ester Ledecká obsadila dělené čtvrté místo v superobřím slalomu Světového poháru v norském Kvitfjellu a zaznamenala nejlepší výsledek od návratu po zranění klíční kosti. Olympijská šampionka v této disciplíně z Pchjongčchangu 2018 zajela identický čas s Němkou Kirou Weidleovou, od stupňů vítězů ji dělilo 16 setin sekundy. Zvítězila Švýcarka Lara Gutová-Behramiová, na kterou Ledecká ztratila 29 setin.

Kvitfjell (Norsko (Aktualizováno: 12:59 2. 3. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká

Ester Ledecká | Zdroj: Profimedia

Osmadvacetiletá Ledecká zajela nejlepší výsledek v sezoně, překonala osmé místo ze superobřího slalomu v Crans Montaně. V tomto švýcarském středisku byla také naposledy na stupních vítězů. V únoru 2022 tam skončila druhá ve sjezdu.

„Mám z té jízdy strašnou radost, byla dobrá. Jsem ráda, že ztráta na první místo je čím dál tím nižší a pořád se pohybuji směrem kupředu,“ řekla spokojená Ledecká Radiožurnálu Sport.

Superobří slalom se v Kvitfjellu se jel místo původně plánovaného sjezdu. Předzávodní tréninky, které jsou nutné k absolvování disciplíny, se v minulých dnech nejely kvůli špatné viditelnosti.

Trojnásobná olympijská vítězka Ledecká vyjela na trať se startovním číslem 3. Vydařila se jí především druhá polovina trati a do cíle dojela v do té doby nejrychlejším čase 1:33,81. Před druhou Francouzkou Laurou Gaucheovou měla náskok vteřiny a 54 setin.

O povedeném výkonu Ledecké svědčily později i časy soupeřek. Českou reprezentantku nesesadila ani Italka Federica Brignoneová, která ztratila dvě setiny sekundy. První závodnicí, která Ledeckou překonala, byla až pozdější vítězka Gutová-Behramiová. Před rodačku z Prahy se nakonec dostaly ještě Rakušanky Cornelia Hütterová a třetí Mirjam Puchnerová. Němka Weidleová se startovním číslem 20 později vyrovnala Ledeckou na čtvrté příčce.

Vedoucí žena celkového pořadí SP i disciplíny Gutová-Behramiová si připsala osmé vítězství v sezoně a celkově 45. ve Světovém poháru. Druhou Hütterovou porazila o 12 setin sekundy.

Druhý superobří slalom v Kvitfjellu je na programu v neděli.

mim, mch, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme