Jsem přesvědčená, že některé úseky budu moct zlepšit, řekla po tréninku Ledecká

Jet rovnou z kopce dolů by bylo moc jednoduché. A tak budou mít lyžařky včetně Ester Ledecké v neděli při sjezdu v rakouském Zauchensee na Super-G o něco složitější trať. Pořadatelé totiž pro zpestření vybudovali čtyři skoky, které mohou lyžařky pořádně rozhodit.

Zachensee (Rakousko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká

Ester Ledecká | Zdroj: Profimedia

Ester Ledecké se to ostatně stalo už v tréninku. Po jednom ze skoků se špatně zorientovala a fanoušky vystrašila 35. místem v jediné tréninkové jízdě. „Skočila jsem moc doleva a minula jsem bránu. Musela jsem přibrzdit na tom nejhorším místě, protože je tam dlouhá rovina,“ říká ke svému výkonu Ledecká.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si co k závodu říká Ledecká

Trať z hory Gamskögel je v horní části v podstatě o nabrání rychlosti a hodně dlouhém úseku, kde ji jen nesmíte ztratit. Taková příjemná, skoro modrá sjezdovka. Aby to pro závodnice nebyla nuda, mají na trati skoky, které je jednak nutí na lyžích víc pracovat a taky ztěžují viditelnost za horizont.

Cítím se lépe a ztráta vteřina a půl na vítězku už není tak strašná, říká Ledecká po 18. místě

Číst článek

„Skoky jsou poměrně těžké, tři jsou uměle postavené a ještě k tomu jsou tam nerovnosti, které vás nadnesou i patnáct metrů. Člověk musí být neustále připravený a pořád vepředu, aby to zvládl tlumit. To se mi v tréninku zatím úplně nepovedlo, ale jsem přesvědčená, že některé úseky budu moci zlepšit,“ uvedla k nerovnosti terénu česká závodnice.

Poučit se může z minulých let, Ledecká tu byla ve sjezdech v posledních době pokaždé osmá a taková příčka by se jí ve snaze vrátit se mezi elitu ve Světovém poháru velmi hodila.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme