Adamczyková dojela ve druhém závodě světového poháru v Cervinii 4. Hopjáková si vyjela maximum

Snowboardcrossařka Eva Adamczyková skončila čtvrtá v závodě Světového poháru v Cervinii a zaznamenala nejlepší výsledek od loňského vážného zranění. Olympijská vítězka ze Soči 2014, která vynechala většinu minulé sezony kvůli zlomeninám obou nohou, útočila ve finále na třetí místo, souboj s Francouzkou Chloé Trespeuchovou ale těsně prohrála. Zvítězila Britka Charlotte Banksová před Australankou Josie Baffovou.

Cervinia (Aktualizováno: 13:01 17. 12. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Snowboardcrossařka Eva Samková

Eva Adamczyková | Foto: Tom Pennington | Zdroj: Profimedia

Devětadvacetiletá Adamczyková potvrdila rostoucí formu. Po čtvrtfinálové účasti v premiérovém startu na začátku prosince v Les Deux Alpes skončila v pátek v prvním závodě v Itálii pátá po vítězství v malém finále. A nyní poprvé v sezoně prošla až do jízdy o medaile.

Životní výsledek zajela druhá česká reprezentantka Vendula Hopjáková. Šestadvacetiletá závodnice využila ve čtvrtfinále pádu všech tří soupeřek a dostala se poprvé mezi nejlepší osmičku. Přestože v semifinále a malém finále skončila čtvrtá, vylepšila si dosavadní maximum, kterým bylo deváté místo z Veysonnaz v roce 2020.

Těsný finiš

Trojnásobná vítězka Světového poháru Adamczyková skončila ve čtvrtfinále i semifinále vždy druhá za Banksovou. Ve finále odstartovala z taktických důvodů později než její tři soupeřky. Postupně se na ně dotáhla a v těsném závěru atakovala třetí Treuspechovou, ale fotofiniš rozhodl v její neprospěch.

Mezi muži vypadli Jan Kubičík, Kryštof Choura i Jakub Žerava už v úvodním kole. Třetí závod sezony vyhrál Francouz Loan Bozzolo.

SP ve snowboardingu v Cervinii (Itálie) - snowboardcross:

Muži: 1. Bozzolo (Fr.), 2. Nörl (Něm.), 3. Koblet (Švýc.), 4. Eguibar (Šp.), ...33. Choura, Žerava a Kubičík (všichni ČR).

Průběžné pořadí SP (po 3 závodech): 1. Nörl 240, 2. Bozzolo 177, 3. Dusek (Rak.) 139, ...42. Choura 8.

Ženy: 1. Bankesová (Brit.), 2. Baffová (Austr.), 3. Trespeuchová (Fr.), 4. Adamczyková, ...8. Hopjáková (obě ČR).

Průběžné pořadí SP (po 3 závodech): 1. Trespeuchová 240, 2. Baffová 206, 3. Banksová 178, ...5. Adamczyková 121, 18. Hopjáková 51.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme