Ledecká se po dvou letech vrátila na stupně vítězů, v Super G skončila třetí a slaví první medaili v sezoně

Lyžařka Ester Ledecká skončila třetí v superobřím slalomu na Světovém poháru v Kvitfjellu a vybojovala první stupně vítězů od návratu po zranění klíční kosti. Olympijská vítězka v této disciplíně z Pchjongčchangu 2018 vylepšila v několikrát přerušeném a nakonec předčasně ukončeném závodě sobotní čtvrtou příčku. Zvítězila Italka Federica Brignoneová, na niž Ledecká ztratila 79 setin sekundy. Druhá byla Švýcarka Lara Gutová-Behramiová.

Kvitfjell (Norsko) (Aktualizováno: 14:41 3. 3. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká

Ester Ledecká | Zdroj: ČTK / AP

Osmadvacetiletá Ledecká se vrátila na stupně vítězů po více než dvou letech. Naposledy skončila druhá ve sjezdu ve švýcarské Crans Montaně v únoru 2022.

Ledecká v Norsku atakovala stupně vítězů, Super G dokončila na čtvrtém místě

Číst článek

V norském středisku se v neděli vypořádala s opakovaným přerušením kvůli mlze a před čtvrtou Norkou Kajsou Vickhoffovou Lieovou dojela s náskokem šesti setin sekundy.

„Bylo to fajn, i přesto, že jsme na startu dlouho čekali a nevěděla jsem, že to bude takové. Čekala jsem tam skoro dvě hodiny, nebylo tam žádné zázemí, kde bysme se mohli ohřát, takže jsem se snažila udržovat v tempu,“ řekla Ledecká Radiožurnálu Sport.

Ledecká vybojovala pódiové umístění v lyžařském seriálu SP podeváté v kariéře a podruhé v superobřím slalomu, který dokázala vyhrát před čtyřmi lety ve Val d'Isére. Na snowboardu má na kontě dalších 37 medailových výsledků v paralelních disciplínách.

Nepřízeň počasí

Program druhého superobřího slalomu v Kvitfjellu se natáhl na více než dvě a půl hodiny. Kvůli mlze pořadatelé závod několikrát přerušili. Po jedné z pauz se ujala vedení Brignoneová, vítězka sobotního závodu Gutová-Behramiová se za ni zařadila s mankem 61 setin.

Ledecká čekala s číslem 19 na start ještě déle. Přestávkami se ale nenechala rozhodit. Stejně jako v sobotu se jí vydařil závěrečný úsek tratě, v cíli se objevila na třetí pozici se ztrátou 18 setin na Gutovou-Behramiovou a na tom už se nic nezměnilo.

Do závodu nakonec nastoupilo 41 lyžařek, zbylých sedm už pořadatelé na sjezdovku nepustili.

Třiatřicetiletá Brignoneová zaznamenala v SP čtvrté vítězství v sezoně a 25. v kariéře, díky němuž se osamostatnila od krajanky Sofie Goggiaové na pozici nejúspěšnější italské závodnice. Udržela se také ve hře o malý křišťálový glóbus za disciplínu.

V čele zůstala Gutová-Behramiová, která má náskok 69 bodů na druhou Rakušanku Cornelii Hütterovou, Brignoneová ztrácí dalších pět. V celkovém pořadí SP se italská lyžařka posunula na druhé místo před zraněnou Mikaelu Shiffrinovou, za Gutovou-Behramiovou zaostává o 326 bodů.

Světový pohár bude pokračovat příští týden ve švédském Aare. Na programu bude obří a klasický slalom.

wei, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme