Celou dobu jsem bojovala s nemocí, ale sezonu hodnotím úspěšně, říká po triumfu v super-G Ledecká

Ester Ledecká si spravila náladu v nepříliš povedené sezoně v lyžařském Světovém poháru. Po úvodních závodech, kdy závodila nemocná a měla průměrné výsledky, zakončila zimu výhrou v superobřím slalomu při finále Světového poháru. Navíc to dokázala na trati ve středisku Saalbach-Hintrglemm, kde se příští rok pojede mistrovství světa

Rozhovor Saalbach (Rakousko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lyžařka Ester Ledecká v cíli závodu

Lyžařka Ester Ledecká v cíli závodu | Foto: Alessandro Trovati | Zdroj: ČTK, Profimedia

Je to sice den dopředu, ale i tak vám přeji všechno nejlepší k narozeninám. Dala jste si krásný dárek, že?
Je to docela dobrý, takhle jsem si to představovala. Jsem hlavně ráda, že mám veškerou sílu zpátky a že můžu jezdit tak, jak jsem zvyklá a jak bych chtěla. Moc si toho zdraví vážím a musím poděkovat celému týmu, protože odvedli fantastickou práci.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si rozhovor s Ester Ledeckou po výhře v superobřím slalomu v rakouském Saalbachu

Vaše jízdy, jak už v minule v Kvitfjellu, ve Svatém Mořici nebo tady, byly úplně jiné, co se týče projevu. Je tedy vidět, že ta jistota je úplně jinde než na začátku sezony?
V to doufám, chci, abych šla jenom nahoru. Start sezony byl těžký, poprvé jsem onemocněla a přestala jsem kašlat až v 
Kvitfjellu. Od Crans Montany se to lepšilo, tak jsem nabírala síly a začala jsem si víc troufat. Taky jsme mohla daleko více trénovat, protože začátek sezony byl jen o tom, jestli zvládnu jednu jízdu vůbec sjet. Teď už jsem se rozjezdila. Nechci se vymlouvat, ale není jednoduché jezdit s virózou. Zase mě to konečně baví.

Triumf mezi lyžařkami po dvou letech. Ledecká ovládla poslední superobří slalom sezony v Saalbachu

Číst článek

Kde byla na trati klíčová pasáž, kde jste získala ty důležité setiny, které rozhodli o tom, že jste zvítězila?
Před chvílí mi ukazovali záznam, kde jsem cítila, že jsem nejvíce získávala ve střední pasáži. Tam to byl pořádný super-G, házelo mě to zleva doprava a já se snažila jet co nejčistěji a hnát to dolů. S trenéry Franzem Gamperem a Tomášem Bankem jsme udělali skvělou prohlídku, jsem ráda, že je tu mám a že to můžeme oslavit.

Berete to tak, že závěr sezony může vynahradit výsledkově pozvolný start sezony a to, že jste závodila nemocná?
Celou dobu jsem bojovala s nemocí, ale myslím, že sezona byla úspěšná. Na snowboardu jsem vyhrála každý závod, do kterého jsem nastoupila, na lyžích jsem se dostala tam, kde jsem chtěla být. Byla to super sezona a jsem ráda, že jsem si vyzkoušela trať na mistrovství světa.

Martin Charvát, tpk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme